Teismų komitetas praėjusį mėnesį iškvietė H. Hicks duoti parodymų jam atliekant tyrimą dėl specialiojo prokuroro Roberto Muellerio ataskaitos ir trukdymo vykdyti teisingumą.

Specialus prokuroras R. Muelleris beveik dvejus metus tyrė, ar Donaldas Trumpas buvo susimokęs su Rusija, kai 2016 metais kandidatavo į prezidento postą, taip pat ar vėliau trukdė tirti šį klausimą, kai buvo išrinktas.

Uždaras Teismų komiteto posėdis, kuriame bus apklausta H. Hicks, numatytas birželio 19 dieną. Po jo bus paskelbta posėdžio stenograma.

Buvusios vienos svarbiausių D. Trumpo patarėjų sutikimas liudyti yra svarbus pasiekimas komitetui.

H. Hicks yra viena iš svarbių figūrų R. Muellerio ataskaitoje.

D. Trumpui dedant pastangas sužlugdyti Kongrese vykdomus tyrimus, Teismų komitetas kol kas rengia klausymus su šios temos ekspertais.

Teismų komiteto pirmininkas Jerroldas Nadleris sakė, kad H. Hicks bus užduodami klausimai apie jos darbą D. Trumpo rinkimų kampanijos štabe ir Baltuosiuose rūmuose.

„Svarbu išklausyti panelę H. Hicks, kuri buvo viena svarbiausių specialiojo prokuroro liudytojų, – sakė J. Nadleris. – Panelė H. Hicks supranta, kad komitetas galės užduoti tokius klausimus, kokius norės.“

Demokratai tikisi, kad po H. Hicks jiems pavyks išsikviesti duoti parodymų ir daugiau svarbių liudininkų. Manoma, kad greitai jie kreipsis į teismą su prašymu įpareigoti atvykti duoti parodymų buvusį Baltųjų rūmų patarėją teisės klausimais Doną McGahną. Praėjusį mėnesį jis nepaisydamas šaukimo neatvyko liudyti į Atstovų Rūmų Teismų komiteto posėdį.

J. Nadleris duoti parodymų iškvietė ir buvusią G. McGahno padėjėją Annie Donaldson, taip pat daug kartų paminėtą R. Muellerio ataskaitoje. Posėdis, kuriame ji turėtų duoti parodymus, numatytas birželio 24 dieną. Visgi kol kas neaišku, ar A. Donaldson jame pasirodys.