Skelbiama, kad po skyrybų su Rusijos prezidentu 2014 metais Liudmila Putina net du kartus keitėsi savo vardą.

Moteris, vardu Liudmila Škrebneva (tai L. Putinos mergautinė pavardė), kaip įtariama, praeitais metais įsigijo 7 proc. vartojimo paskolas teikiančios bendrovės „CarMoney“. Sandoris buvo įvykdytas per jos valdomą bendrovę.

„Kai Škrebneva (V. Putino buvusi žmona, dabar prisistatanti kaip Očeretnaja), tapo „CarMoney“ naudos gavėja, šio startuolio verslas pradėjo klestėti“, – skelbia šaltinis.

„Sobesednik“ rašo, kad šeštasis didžiausias Rusijos vartojimo paskolų teikėjas pirmą kartą pelną deklaravo 2018 metų pabaigoje, o 2019 metų pradžioje rezultatą dar pagerino.

Maskvos reitingų agentūra „Expert RA“ suskaičiavo, kad „CarMoney“ portfelis per pastaruosius metus išaugo daugiau nei 30 proc. ir pasiekė 40,5 mln. dolerių.

„Meduza“ naujienų portalas skelbia negalėjęs atkurti bendrovių, siejančių Škrebnevos ir Kipre veikiančios ofšorinės bendrovės, kuriai priklauso „CarMoney“, nuosavybės schemą.

V. Putinas ir jo žmona Liudmila paskelbė apie skyrybas 2013 m. birželį. Jų santuoka truko be dviejų mėnesių 30 metų. Jie turi dvi dukteris – Mariją (g. 1985 m.) ir Jekateriną (g. 1986 m.).

Kaip 2014 m. rugpjūtį rašė amerikiečių savaitraštis „Newsweek“, nors Rusijos prezidentą nuolat supa filmavimo kameros ir fotoaparatai, apie jo asmeninį gyvenimą praktiškai nieko nežinoma.

V. Putinas tuomet pareiškė, kad jo santykiai su buvusia žmona ir dukterimis tebėra geri. Rusijos lyderio teigimu, jis niekada nemiega iki antros val. nakties, kalbasi su savo šeima apie visokias smulkmenas.

2016 m. sausį pasirodė informacijos, kad buvusi Rusijos prezidento žmona vėl ištekėjo.

Tokią išvadą padarė Kovos su korupcija fondas (KKF), patikrinęs anksčiau žurnalo „Sobesednik“ publikuotus dokumentus apie buvusios Rusijos prezidento V. Putino žmonos Liudmilos pavardės keitimą ir nekilnojamojo turto operacijas.

Apie tai savo interneto svetainėje sausio 25 d. parašė KKF darbuotojas Georgijus Alburovas.

Kiek anksčiau rusų leidinys Sobesednik.ru, remdamasis savo tyrimo rezultatais, paskelbė, kad buvusi V. Putino žmona Liudmila veikiausiai pasikeitė pavardę.

Leidinio duomenimis, buvusios pirmosios Rusijos damos pavardė dabar yra Očeriotnaja.

Tokią išvadą žurnalistai daro remdamiesi Valstybinio registro duomenimis apie teises į nekilnojamąjį turtą, kur nurodyta, kad Liudmilos motinos Jekaterinos Škrebeniovos butas pagal paveldėjimo teisę atiteko iš pradžių Liudmilos seseriai, o paskui pagal pirkimo-pardavimo sutartį – Liudmilai Aleksandrovnai Očeriotnajai.