W.Madikizela-Mandela interviu britų televizijai ITV sakė, kad nuskubėjo prie buvusio Pietų Afrikos Respublikos (PAR) prezidento patalo prieš pat jo mirtį.

„Prisiartinau prie jo ir pastebėjau, kad jis kvėpuoja tikrai lėtai. Laikiau jį, bandydama pajusti jo temperatūrą, jis atrodė šaltas. Tada jis išleido savo paskutinį atodūsį ir tiesiog nurimo ... Jis buvo miręs“, - sakė ji.

N. Mandelos palaidojimas bus privatus „šeimos reikalas“

Pietų Afrikos Respublikos (PAR) gyventojai negalės pamatyti, kaip palaidojami Nelsono Mandelos palaikai, nes pats palaidojimas bus griežtai privatus šeimos reikalas, penktadienį sakė vyriausybės atstovė.

Mažiausiai 5 tūkst. žmonių, tarp jų – garbingi svečiai iš užsienio ir svarbios politinės figūros, sekmadienį turi dalyvauti laidotuvių ceremonijoje N.Mandelos vaikystės kaime Kunu.

Tačiau kai tik pradinė vieša ceremonija baigsis, paties palaidojimo momentas šeimos prašymu bus tik privatus reikalas, sakė atstovė Phumla Williams (Fumla Viljams).

„Šeima užsiminė norinti, kad palaidojimas būtų šeimos reikalas. Jie nenori būti rodomi per televiziją. Jie nenori, kad žmonės matytų, kaip palaikai nuleidžiami“, - pridūrė ji.

Po trijų dienų pašarvojimo sostinėje Pretorijoje N.Mandelos karstas anksti šeštadienį bus nuskraidintas į Kunu.

Dvi valandas truksiančiai viešai laidotuvių ceremonijai, kuri prasidės sekmadienį 8 val. ryto (ir Lietuvos laiku), buvo pastatytos speciali pakyla ir palapinė.

Iki ketvirtadienio vakaro tame atokiame kaime Rytų Kapo regione susirinko 3 tūkst. žiniasklaidos atstovų.