S.Berlusconi, kuriam šį mėnesį gali būti paskelbti dar du nuosprendžiai dėl mokestinio sukčiavimo ir lytinių santykių su nepilnamete prostitute, gali apskųsti šį apkaltinamą nuosprendį. Todėl kol apeliacija bus svarstoma, jis tikriausiai nebus pasiųstas už grotų.

Be to, pagal Italijos įstatymus vyresni nei 75 metų žmonės, nuteisti kalėti mažiau nei dvejus metus, realiai į kalėjimą nesiunčiami.

Žiniasklaidos magnatui ir milijardieriui S.Berlusconi yra 76-eri.

Jis kaltinamas pažeidęs slaptumo įstatymus. Kaltinimai yra susiję su jo dienraštyje "Il Giornale" 2005-aisiais paskelbtomis stenogramomis, kurios daugelio buvo laikomos bandymu prieš 2006-ųjų rinkimus diskredituoti centro kairiųjų Demokratų partijos aukšto rango narį.

Tose nutekintose vieno pasiklausyto skambučio stenogramose buvo kalbama apie draudimo gigantės "Unipol" bandymą perimti banką BNL.

S.Berlusconi brolis Paolo, "Il Giornale" redaktorius, buvo nuteistas kalėti dvejus metus ir tris mėnesius.

Šis verdiktas niekaip nepaveiks S.Berlusconi teisės dalyvauti naujoje vyriausybėje. Jo centro dešiniųjų koalicija parlamento rinkimuose, per kuriuos aiškus laimėtojas neiškilo, liko trečia.

Derybos dėl naujos vyriausybės formavimo turi prasidėti kovo 20 dieną.

S.Berlusconi taip pat laukia - galbūt jau kovo 18 dieną - verdiktas byloje dėl lytinių santykių su tuomet 17-mete prostitute. Jis pats tada buvo premjeras ir vėliau piktnaudžiavo valdžia, kai spaudė policiją tą prostitutę paleisti.

Verdiktas dėl jo apeliacijos, susijusios su pernai jam paskelbtu nuosprendžiu ir vienų metų kalėjimo bausme mokestinio sukčiavimo byloje, turėtų būti paskelbtas maždaug kovo 23 dieną.