Apie tai rašoma A. Illarionovo straipsnyje, kurį spausdina glavcom.ua.

Anot jo, šito įrodymai – Baltųjų Rūmų ir Kremliaus pranešimuose spaudai apie praėjusią naktį vykusį B. Obamos ir V. Putino pokalbį telefonu.

A. Illarionovas mano, kad Ukrainą išdavė, kaip ir 1938 m. išdavė Čekoslovakiją.

Andrejus Illarionovas
„Tolimesnis Ukrainos likimas dabar priklauso tik nuo jos pačios, nuo pačių ukrainiečių. Ar ji eis Čekoslovakijos ir Benešo-Gachi, ar Suomijos ir Ruuti-Tannero-Mannerheimo keliu, dabar priklauso tik nuo ukrainiečių“, – sakė buvęs Rusijos prezidento patarėjas.

Jis pabrėžė, kad kiekvieno varianto rezultatai puikiai žinomi: „Čekoslovakija 1938–39 m. – nusileidimas agresoriui – dalies teritorijos praradimas – nepriklausomybės praradimas. Suomija 1939–40 m. – pasipriešinimas agresoriui – dalies teritorijos praradimas – nepriklausomybės išsaugojimas.“

A. Illarionovas mano, kad Ukraina bet kokiu atveju neteks dalies teritorijos, „tiksliau, jau neteko“.

„Tačiau dabar jau ne apie tai kalbama. Dabar kalbama apie valstybinę Ukrainos nepriklausomybę. <...> W. Churchillis savo laiku pasakė: „Jiems pasiūlė rinktis – gėdą arba karą. Jie pasirinko gėdą, o gavo ir gėdą, ir karą.“

Iki sprendimo dėl savo valstybinės nepriklausomybės apsaugojimo Ukrainai liko trys dienos. Jei iki pirmadienio, kovo 10 d. ukrainiečiai nepasirinks pasipriešinimo, vadinasi, jie pasirinko pralaimėjimą ir gėdą. Taip, ir nepriklausomai nuo būsimo ukrainiečių pasirinkimo, šią naktį tapo neišvengiamas Trečias pasaulinis (karas)“, – įsitikinęs A. Illarionovas.