Tokią nuomonę jis pateikia savo tinklaraštyje, skelbia ru.tsn.ua.

A.Illarionovas neabejoja, jog zenitinių raketų sistema „Buk“ nebuvo Donecko separatistų rankose – esą raketą paleido Rusijos kariai.

Nurodymą šauti į lėktuvą, anot buvusio V. Putino patarėjo, davė Rusijos Federacijos karinių pajėgų Generalinis štabas. Versiją, jog „Boeing“ lėktuvas buvo numuštas per klaidą, jį palaikius Ukrainos kariniu lėktuvu, A. Illarionovas įvardija kaip negalimą.

Andrejus Illarionovas
Kaip tvirtina A. Illarionovas, Malaizijos oro linijų reisas iš Amsterdamo buvo pasirinktas neatsitiktinai – esą dėl to, jog „netiko visų Rusijos, NVS šalių, JAV, Vokietijos, Prancūzijos oro linijų lėktuvai, taip pat lėktuvai, skridę Rytų ir Pietų kryptimis“.

Reisas MH-17 puikiausiai tiko, nes pakilo iš supuvusių Vakarų „nuodėmių sostinės“, įkūnijančios visus Putino Rusijos niekinamus principus.

Anot politiko, plano „Amsterdamo reisas“ esmė – nuo žlugimo išgelbėti projektą „Naujoji Rusija“.

„Projektas „Naujoji Rusija“ garsiai buvo įvardytas balandžio 17 dieną ir skirtas užkirsti kelią Ukrainos integracijai į Vakarus – politines ir karines sąjungas. Jis nesuvokiamas blaiviu protu. Galimi šio plano žlugimo padariniai jo autoriams, iniciatoriams ir organizatoriams jau ne kartą apkalbėti“, - rašo A. Illarionovas.

Pasak jo, metodai, Rusijos naudoti anksčiau, nesuveikė. Nei karinė parama separatistams, nei diplomatinis spaudimas per Vokietijos kanclerę Angelą Merkel ir Prancūzijos prezidentą Francois Hollande. Todėl Maskva ėmėsi „rimtesnių priemonių“.

Dabartinis V. Putino tikslas, anot A. Illarionovo, yra priversti Ukrainą nutraukti karinius veiksmus, kad galėtų, pasitelkęs ginkluotus separatistus, kontroliuoti regioną.

Bent iš dalies šis planas pasiteisino: Ukrainos prezidentas Petro Porošenka uždraudė karinius veiksmus 40 kilometrų spinduliu nuo lėktuvo sudužimo vietos.

Priminsime, jog JAV valstybės departamentas dėl keleivinio lėktuvo numušimo kaltina Rusiją ir šalies prezidentą Vladimirą Putiną.