„Kai prieš dvejus metus žurnalistams pareiškiau, kad Putinas gali pasinaudoti branduoliniu argumentu, niekas manim nepatikėjo. Kas galėjo pagalvoti, kad pačiame Europos centre užvirs karas?“ – klausia N. Kolesnikovas.

Jis taip pat neatmeta galimybės, kad V. Putinas gali pradėti ir branduolinį karą.

„Manau, kad tokios galimybės nevertėtų atmesti. Prieš dvejus metus mintis apie karą pačiame Europos centre, kuriame žus tūkstančiai žmonių, atrodė visiška nesąmonė. Šiandien tokia realybė. Tą patį galima pasakyti ir apie branduolinio ginklo panaudojimo galimybę. Gali būti, kad šiuo metu ji ir labai menka, tačiau nesąmone pavadinti neapsiverčia liežuvis“, – per interviu sakė verslininkas.

Anot S.Kolesnikovo, V. Putinas karą užvirs vien tam, kad išneštų sveiką kailį.

„Šiandien Putinas ir jo artimiausia aplinka jau galvoja ne apie turimų turtų ir pinigų apsaugą. Man atrodo, kad šiuo metu jie kaip tik stengiasi bet kokiomis priemonėmis nukreipti dėmesį nuo savo gyvenimo“, – tvirtina S. Kolesnikovas.

Pašnekovo teigimu, valdžios netekusiam V. Putinui greičiausiai grės tyrimas – „ir galimas nuosprendis už nuveiktus darbus“.

S.Kolesnikovas taip pat tvirtina, kad Vakarų žurnalistai ir dauguma politikų V. Putino paprasčiausiai nesupranta.

„Tiksliausią vertinimą pateikė Merkel, pareiškusi, kad „mes gyvename skirtingose realybėse“. Vakarų politikų ir V. Putino realybė skiriasi kaip diena ir naktis. Tai paraleliniai pasauliai. Jiems labai sunku suprasti, ką darys V. Putinas“, – įsitikinęs S. Kolesnikovas.

Verslininkas mano, kad Vakarų Rusijai pritaikytos sankcijos skaudžiai smogs šalies ekonomikai ir „kaip reikiant pakenks artimiausiems V. Putino žmonėms“.