65 metų susikompromitavęs veikėjas, anksčiau laikytas realiu pretendentu į Prancūzijos prezidento postą, yra kaltinamas 2008–2011 metais prisidėjęs prie 12 tokių vakarėlių rengimo Prancūzijoje šiauriniame Lilio mieste, Vašingtone, Briuselyje ir Paryžiuje.

Kaltintojai taip pat teigia, kad D.Straussui-Kahnui buvo žinoma, jog tuose renginiuose dalyvaudavo prostitutės.

„Skaitant kaltinamąjį aktą, susidaro karštligiškos veiklos įspūdis, – teismui sakė D.Straussas-Kahnas, vilkintis juodą kostiumą ir užsirišęs pilką kaklaraištį. – Tačiau tai vykdavo keturis kartus per metus – ne dažniau. Ta veikla nebuvo nekontroliuojama.“

Greitai berdamas žodžius ir atrodydamas pasitikintis savimi, D.Straussas-Kahnas aiškino teismui, kad tuo savo karjeros laikotarpiu dar turėjo „politinių ambicijų“, pabrėždamas, kad jo pareigos TVF vadovo poste buvo „svarbus darbas“.

D.Strausso-Kahno viltys kandidatuoti į Prancūzijos prezidento postą žlugo 2011 metais, kai vieno Niujorko viešbučio kambarinė jį apkaltino lytiniu užpuolimu. Jungtinių Valstijų teismas panaikino jam iškeltus baudžiamuosius kaltinimus toje byloje, bet vėliau kilo įtarimų, kad jis susijęs su vienu prostitucijos tinklu.

D.Strausso-Kahno advokatai pripažino, kad jų klientas dalyvaudavo sekso orgijose, bet teigė, jog jis nežinojo, kad tos moterys yra prostitutės, taip pat atmetė kaltinimus dėl „sąvadavimo sunkinančiomis aplinkybėmis“.

Teismo tyrėjai, kurie perdavė šią bylą nagrinėti, sakė, kad kaltinimai dėl sąvadavimo yra veiksnūs, nes Prancūzijos įstatymai numato, kad tokia veikla apima prostitucijos skatinimą. Kaltintojai teigia, kad D.Straussas-Kahnas leisdavo naudotis savo išsinuomotais apartamentais sekso orgijoms, kuriose dalyvaudavo prostitutės, taip pat vakarėliams, kurie būdavo rengiami asmeniškai jam.

Bylos medžiagoje sakoma, kad TVF vadovas už prostitučių paslaugas nemokėdavo; vadinais,o tai rodo, kad iš prostitucijos jis gaudavo naudos.

D.Straussas-Kahnui, teigiančiam, kad jo politinė karjera jau baigta, gresia iki 10 metų laisvės atėmimo ir iki 1,5 mln. eurų bauda, jeigu kaltė bus pripažinta.