Faridas Benyettou vadovavo ekstremistų grupuotei, kuri veikė Biut Šomono vietovėje Paryžiaus šiaurės rytinėje dalyje, kurioje gyveno Cherifas ir Saidas Kouachi.

2015 metų sausio 7 dieną šie broliai įsiveržė į „Charlie Hebdo“ redakciją Paryžiaus rytuose ir nužudė 12 žmonių, tarp jų kelis garsiausius šalies karikatūristus, po to, kai juos indoktrinavo F. Benyettou.

Tačiau dabar 35 metų F. Benyettou siekia, kad jaunuoliai netaptų džhihadistų ideologijos aukomis, norėdamas išpirkti savo kaltę už visą Prancūziją sukrėtusį išpuolį.

„Aš prisiimu dalį atsakomybės, negaliu to paneigti, – sakė jis laikraščiui „Le Parisien“ interviu, kuris išėjo ketvirtadienio numeryje. – Aš skelbiau neapykantą, skleidžiau tą ideologiją, nors ir ne aš įvykdžiau tas žudynes“.

Cherifas Kouachi buvo „daugiau nei draugas, jis buvo mano brolis“, - sakė F. Benyettou, kalbėdamas apie laikotarpį nuo 2003 iki 2005 metų, kai šie iš asocialių šeimų kilę vyrai matydavosi vos ne kas dieną.

Už džihadistų verbavimą ir siuntimą į Iraką F. Benyettou praleido keturis metus kalėjime, iš kurio išėjo 2009 metais.

Jo istorija aprašyta naujoje knygoje „Mano džihadas. Pasikeitusio veikėjo kelionė“, kuri šią savaitę pasirodys Prancūzijos knygynuose ir kuria siekiama įtikinti jaunuolius neeiti pavojingu islamo ekstremistų keliu.

„Tai, kad aš ten buvau, kad aš tuo tikėjau, kad mačiau kaip byra ši utopija, tikrai gali padėti kitiems“, – sakė F. Benyettou naujienų agentūrai AFP.

F. Benyettu šią savaitę davė virtinę interviu prancūzų žiniasklaidai, tačiau per visus juos dėvėjo kepuraitę ir saulės akinius, kurie neleido gerai įžiūrėti jo bruožų.

Išėjęs iš kalėjimo Cherifas „visą laiką kalbėjo apie džihadą, nors man jau buvo atsiradę abejonių. Bet jis labai norėjo palaikyti ryšį“, sakė F. Benyettou laikraščiui „Le Parisien“.

„Bandžiau jį paprotinti. Bet sausio 7 dieną supratau, kad man nepavyko“, – pridūrė jis.