Prancūzų istorikas Jeanas-Lucas Barre, kuris padėjo J.Chiracui parašyti memuarus, antradienį tvirtino, jog buvęs prezidentas nejuokavo, kai pasakė, kad parems Francois Hollande'ą, kuris beveik visą politinį gyvenimą dirbo J.Chiraco gimtajame Korezo regione.

"Jacques'as Chiracas yra ištikimas sau, kai sako, kad balsuos už Francois Hollande'ą, - laikraščiui "Le Parisien" sakė J.-L.Barre. - Dažnai jį aplankau, mes kartu pietaujame ir vakarieniaujame. Po ketverių diskusijų metų manau, kad esu vienas iš tų, kurie geriausiai žino, kaip jis mąsto".

Šaltinis J.Chiraco biure nepasinaudojo proga paneigti šį pranešimą ar pareikšti paramą N.Sarkozy, kuris priklauso tai pačiai partijai - UMP.

"Niekas negali kalbėti už Jacques'ą Chiracą, kuris nepadarys jokio viešo pareiškimo dėl šių rinkimų", - sakė šaltinis, nenorėjęs skelbti savo pavardės.

J.Chiracas, kuris Prancūzijos prezidentas buvo nuo 1995 iki 2007 metų, pernai pareiškė, kad balsuotų už F.Hollande'ą, o ne už N.Sarkozy.

Nors abu dešiniųjų politikai nėra susipykę, 79 metų J.Chiracas sulaukė griežtos buvusių sąjungininkų kritikos ir galiausiai bandė pavaizduoti tą pareiškimą "Korezo humoru".

N.Sarkozy sakė, kad sveikatos problemų turinčiu J.Chiracu jo aplinkos žmonės naudojasi.

"Geriausias būdas gerbti Jacques'ą Chiracą jo dabartinių sunkumų metu yra nebandyti versti jo kalbėti, o jo aplinkai - vienaip ar kitaip juo nesinaudoti", - sakė N.Sarkozy radijui "France Inter".

Prancūzijos pirmasis socialistų prezidentas Francois Mitterrand'as 1981 metais nusiuntė F.Hollande'ą į 400 km į pietus nuo Paryžiaus esantį Korezą varžytis su J.Chiracu parlamento rinkimuose.

F.Hollande'as liko Koreze, galiausiai laimėjo to regiono vietą, o dabar vadovauja regiono tarybai.

"Le Parisien" rašė, kad J.Chiraco šeima nesutaria dėl to, ką paremti būsimuose prezidento rinkimuose. Jo žmona Bernadette remia N.Sarkozy.

Prancūzijos rinkėjai sekmadienį balsuos pirmajame rinkimų rate, po kurio, gegužės 6 dieną, įvyks antrasis ratas. Apklausos rodo, kad aiškus favoritas yra F.Hollande'as.

J.Chiraco, kuris, kaip rodo apklausos, vis dar yra labai populiarus, gydytojai sakė, kad jis turi "sunkių ir negrįžtamų" neurologinių problemų, tarp kurių yra atminties praradimas ir su garbingu amžiumi siejama silpnaprotystė.

Dėl prastėjančios sveikatos J.Chiracas pernai negalėjo dalyvauti teisme, kuris jį pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo įtaka, grobstymo ir piktnaudžiavimo pasitikėjimu 1990-1995 metais, kai jis, būdamas Paryžiaus meras, įdarbino fiktyvius darbuotojus.

Jis buvo nuteistas lygtinai.

Tuo tarpu buvusi jaunesnioji miestų planavimo ministrė Fadela Amara paskelbė, kad balsuos už F.Hollande'ą. Jos interviu antradienį buvo paskelbtas dienraščio "Liberation" interneto svetainėje.

F.Amara yra feministinio judėjimo "Nei kekšės, nei paklusnios" įkūrėja. 2007 metais ji daugelį nustebino prisidėjusi prie N.Sarkozy stovyklos, nors prieš tai daugiau kaip du dešimtmečius buvo drauge su Socialistų partija.