„Sibur“ paskelbė atnaujintą savo direktorių valdybos sąrašą, kuriame nurodyta, kad F. Fillonas paskirtas į valdybą kaip nepriklausomas direktorius.

Bendrovę, be kitų akcininkų, kontroliuoja vienas turtingiausių Rusijos žmonių Leonidas Michelsonas ir artimas prezidento Vladimiro Putino bendražygis Genadijus Timčenka.

Be to, anksčiau šiais metais buvęs Prancūzijos premjeras buvo paskirtas į Rusijos valstybinės naftos bendrovės „Zarubežneft“ valdybą.

F. Fillonas, kuris 2007–2012 metais vadovavo Prancūzijos vyriausybei, kai prezidentu buvo Nicolas Sarkozy, vadovauja konsultacinei įmonei „Apteras“, kurią jis įkūrė po gėdingo bandymo kandidatuoti į prezidentus 2017 metais.

Jo kampaniją sužlugdė netikrų darbo vietų skandalas, už kurį teismas 2020 metų birželį jam skyrė penkerių metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant trejiems metams.

Tai jau ne pirmas buvęs aukšto rango Europos politikas, susiradęs darbo vietą Rusijos energetikos įmonėse.

Buvusi Austrijos užsienio reikalų ministrė Karin Kneissl, kuri 2018-aisiais liūdnai pagarsėjo, kai savo vestuvėse šoko su V. Putinu, birželį buvo paskirta į didžiausios Rusijos naftos gavybos bendrovės „Rosneft“ valdybą.

Buvęs Vokietijos kancleris Gerhardas Schroederis nuo 2017 metų yra „Rosneft“ valdybos pirmininkas ir per metus uždirba 600 tūkst. dolerių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)