Užpuolikas, ginkluotas šautuvu, pistoletu ir peiliu, surengė šaudynes vaikų priežiūros centre apie 12 val. 30 min. vietos (8 val. 30 min. Lietuvos) laiku, o tada pabėgo automobiliu, sakė policija.

Nong Bua Lampu provincijos, kur įvyko incidentas, policijos pulkininkas Jakkapatas Vijitraithaya sakė, kad žuvo 35 žmonės, o dar 12 žmonių sužeisti, trys iš jų sunkiai.

Po to užpuolikas grįžo namo ir nužudė savo žmoną ir vaiką, o galiausiai nusižudė.

Tailando ministras pirmininkas Prayutas Chan-O-Cha nacionalinės policijos vadovui nurodė skubiai atlikti tyrimą.

„Dėl šio siaubingo incidento... norėčiau išreikšti giliausią liūdesį ir užuojautą žuvusiųjų ir sužeistųjų šeimoms“, – savo oficialiame „Facebook“ puslapyje rašė Prayutas Chan-O-Cha.

Kaip pranešama, šaulys buvo 34-erių Panya Khamrabas, policijos pulkininkas leitenantas, kuris praėjusiais metais buvo atleistas iš tarnybos už narkotikų vartojimą.

31 metų liudininkė Paweena Purichan važiavo motociklu į savo parduotuvę, kai susidūrė su netvarkingai važiuojančiu Panya Khamrabu.

„Jis ketino atsitrenkti į kitus kelyje“, – sakė ji naujienų agentūrai AFP.

„Užpuolikas taranavo motociklą, du žmonės buvo sužeisti. Aš ėmiau važiuoti greičiau, kad nuo jo pasprukčiau. (...) Visur buvo kraujo“, – teigė ji.

Paweenos Purichan teigimu, užpuolikas rajone buvo gerai žinomas kaip narkomanas.

Tailandas yra vadinamojo Pietryčių Azijos auksinio trikampio, kuris nuo seno yra liūdnai pagarsėjęs prekybos narkotikais ir piktnaudžiavimo jais židinys, dalis.

Jungtinių Tautų Narkotikų ir nusikalstamumo biuro duomenimis, dėl didėjančios metamfetamino pasiūlos gatvėse Tailande jo kainos nukrito iki rekordinių žemumų.

Masinės šaudynės – retas reiškinys

Ši masinė žmogžudystė įvyko praėjus mažiau nei mėnesiui po to, kai karinėje mokymų bazėje Bankoke karys nušovė dvi kolegas.

Nors Tailande daug gyventojų turi ginklus, masinės šaudynės čia yra itin retos.

Pasak laikraščio „Bangkok Post“, pastaraisiais metais šalyje įvyko bent dvejos šaudynės, kurių metu ugnį paleido kareiviai.

2020 metais Tailande įvyko vienos iš daugiausiai aukų pareikalavusios žudynės, kurių metu kareivis nušovė 29 asmenis ir sužeidė daugybę žmonių. Tada kareivis siautėjo 17 valandų, kol buvo nukautas.

Šios šaudynės buvo susijusios su ginču dėl skolos tarp šaudžiusio viršilos Jakrapantho Thommos ir vieno aukštesnio rango karininko.

Šis incidentas sukėlė visuomenės pyktį prieš kariuomenę.

Prieš žudynes kareivis iš kariuomenės sandėlio pavogė automatinių šautuvų ir apie tai tiesiogiai skelbė socialiniuose tinkluose.

Aukščiausio rango kariuomenės pareigūnai stengėsi žudiką pavaizduoti kaip piktavalį karį.