Nors 77 metų milijardierius dar nėra viešai paskelbęs apie savo kandidatavimą, jo įsitraukimas į nemenką pretendentų ratą suteikia galimybių suformuoti vieningą frontą, mėginant iš Baltųjų rūmų išstumti kitą niujorkietį – prezidentą Donaldą Trumpą.

Pasak analitikų, M. Bloombergo kandidatavimas gali padaryti daugiausiai žalos dabartiniam demokratų stovyklos favoritui Joe Bidenui, bet buvęs viceprezidentas penktadienį demonstravo ryžtą ir pareiškė nesijaudinantis, kad M. Bloombergas atims centristinių pažiūrų rinkėjų palaikymą.

Alabamos demokratų partijos tinklalapyje M. Bloombergo vardas buvo paskelbtas tarp 17 kandidatų, likus vos kelioms valandoms iki registracijos termino pabaigos.

Alabama nėra valstija, anksčiausiai rengianti pirminius rinkimus arba rinkėjų sueigas, bet jog galutinis terminas užsiregistruoti yra ankstyviausias.

M. Bloombergas, vienas turtingiausių JAV piliečių, valdė Niujorką 2001–2013 metais.

Per savo politinę karjerą jis buvo tiek Respublikonų, tiek Demokratų partijų narys, taip pat buvo nepriklausomas meras.

Jis laikomas glaudžius ryšius su Volstritu palaikančiu centristu, manančiu, kad du iš demokratų pagrindinių pretendentų – Elizabeth Warren ir Bernie Sandersas – yra pernelyg radikalūs kairuoliai.