JAV prezidento rinkimai numatyti 2024 m. lapkritį. M. Pence‘as viceprezidentu buvo prezidentaujant Donaldui Trumpui (2017–2021).

Anot duomenų, oficialiai apie savo kandidatavimą M. Pence‘as paskelbs trečiadienį. Tai reiškia, kad 63-ejų politikas mes iššūkį ir buvusiam savo vadovui D. Trumpui, kuris po pralaimėjimo 2020 m. rinkimuose vėl mėgins sugrįžti į Baltuosius rūmus.

Paskelbęs apie savo kandidatavimą, M. Pence‘as papildys respublikonų kandidatų gretas. Tarp jų jau yra Floridos gubernatorius Ronas DeSantis ir buvusi JAV ambasadorė JT Nikki Haley.

M. Pence‘o sprendimas nėra netikėtas. Jau lapkričio viduryje jis interviu TV pareiškė svarstąs apie kandidatavimą. Tačiau jis apklausose smarkiai atsilieka nuo kitų kandidatų. Tarp respublikonų akivaizdus favoritas yra D. Trumpas.

M. Pence‘as laiko save „klasikiniu konservatoriumi“, norinčiu grąžinti Respublikonų partiją prie jos šaknų. Evangelikas krikščionis remia abortų draudimą, jam svarbus laisvosios prekybos skatinimas. Garsiems populistiniams tonams savo partijoje jis prieštarauja nedaug.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)