JAV pilietis Trevoras Reedas kali pataisos kolonijoje Rusijos Federacijos Mordovijos respublikoje, maždaug 500 km į pietryčius nuo Maskvos. Jis buvo nuteistas dėl to, kad 2019 metais, būdamas girtas, Rusijos sostinėje užpuolė kelis policijos pareigūnus.

T. Reedo advokatas Sergejus Nikitenkovas sakė, kad jo klientas lapkričio 4 dieną, po kartotinių jo teisių pažeidimų, pradėjo bado streiką.

Pasak S. Nikitenkovo, pataisos kolonijos darbuotojai kelis kartus uždarė jo klientą į izoliavimo kamerą už kalėjimo taisyklių pažeidimus, bet pats T. Reedas neigia jas pažeidęs.

Pataisos kolonijos darbuotojai taip pat sulaiko šio JAV piliečio laiškus ir neleidžia jam „rašyti savo kalba“, teigė advokatas.

Socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbtame pareiškime T. Reedo šeima nurodė, kad buvo informuota apie bado streiką protestuojant prieš „baisius jo pagrindinių žmogaus teisių pažeidimus“.

Pareiškime nurodoma, kad T. Reedas laikomas „mažoje patalpoje su skyle grindyse kaip tualetu“.

Šeima sakė, kad pareigūnai neleidžia JAV ambasadai Maskvoje stebėti T. Reedo sveikatos, ir paragino JAV valdžią padaryti viską, kad „mūsų sūnus sugrįžtų namo“.

„Prisimename stiprų šios administracijos atsaką, kai prieš kelis mėnesius bado streiką paskelbė vienas rusų disidentas, ir laukiame tokio paties dėmesio mūsų sūnui“, – nurodė šeima, paminėdama kalinamą Kremliaus kritiką Aleksejų Navalną.

Kremlius antradienį nurodė, kad T. Reedo atvejo nekomentuos.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)