„Mes pasirinkome Berlyną, nes nieko neįmanoma pakeisti pažangia linkme, jeigu nebus visapusiško Vokietijos bendradarbiavimo“, - sakė Y. Varoufakis per spaudos konferenciją sausakimšoje „Volksbuehne“ teatro salėje.

Buvusio ministro pastabos labai skiriasi nuo elgesio praėjusiais metais per sudėtingas penkis mėnesius trukusias derybas dėl finansinės pagalbos Graikijai. Tada aršiai kalbėdamas J. Varoufakis konfliktavo su daugeliu euro zonos kolegų ir dažnai ginčijosi su Vokietijos finansų ministru Wolfgangu Schaeuble.

Y. Varoufakis finansų ministro postą paliko praėjusių metų liepą, kai atsisakė sutikti su trečios finansinės pagalbos Graikijai sąlygomis.

Antradienį, lygindamas šių laikų ir 1930-ųjų Europą, Y. Varoufakis sakė, kad žemynas buvo užstrigęs užburtame blogos politikos rate ir buvo valdomas 2autoritarinių technokratų“.

Buvęs Graikijos finansų ministras ragino Europą integruotis ir reikalavo, kad kiekviena tauta turi būti nepriklausoma. Tačiau Y. Varoufakis atsisakė pateikti bet kokių politinių pasiūlymų ir pareiškė, kad naujasis judėjimas daugiausia bus skirtas dalintis idėjomis.

Savo manifeste Y. Varoufakis sakė besiviliantis „iki 2025 metų paversti Europą demokratiška ir funkcionalia“. Jis savo tinklalapyje antradienį sulaukė 2 400 žmonių palaikymo.