"ES yra ne tik valstybių, bet ir regionų vienetas ir būtent geresnis regioninis bendradarbiavimas padės ES šalims padidinti savo konkurencingumą, kurio taip reikia mūsų laikais, nes mes konkuruojame su sparčiai augančiomis ekonomikomis Azijoje ir susiduriame su darbo jėgos trūkumu Europoje", - tinklalapis "EUbusiness" cituoja Uffe Ellemanną-Jenseną.

"Baltijos jūros regiono ekonominis augimas ateityje priklauso nuo jo pajėgumų atnaujinti aukštųjų technologijų ir žiniomis paremtus sektorius, o tai galima padaryti tik padidinus darbo jėgą", - sakė jis.

"Kad padidintume konkurencingumą, mums į savo regioninį bendradarbiavimą taip pat reikia vis labiau integruoti Rusiją ir ypač jos Sankt Peterburgo regioną prie Baltijos jūros", - aiškino U. Elemanas-Jensenas.

Jis nuo 1982 iki 1993 metų buvo Danijos užsienio reikalų ministras, o 1998 metais prisidėjo prie Baltijos plėtros forumo įkūrimo.

Kalbėdamas konferencijoje sekmadienį Estijos prezidentas Tomas Hendrikas Ilvesas teigė, jog nuo 2004 metų Baltija "praktiškai tapo Europos Sąjungos ežeru".

"Šalys aplink Baltijos jūrą turi trečdalį bloko gyventojų ir pagamina trečdalį ES bendrojo vidaus produkto. Regionas turi potencialą tapti Europos širdimi, o ne periferija, kokia buvo dvidešimtame amžiuje", - sakė jis.

"Nordic Investment Bank" vadovas Johnny Akerholmas teigė, jog verslas "tik pradeda suvokti Baltijos jūros regioną kaip integruotą geografinį regioną".

"Pasidalinimas į nedideles nacionalines rinkas ribojo kompanijų galimybes visiškai išnaudoti Baltijos jūros regiono privalumus", - aiškino ekspertas.