Pasak S. Kurzo, nuo ateinančių metų pirmojo ketvirčio jis bus „globalus strategas“ investicijų fonde „Thiel Capital“, kuris specializuojasi investuoti į transnacionalines korporacijas. Kompanija priklauso Peteriui Thieliui – milijardieriui, kuris rėmė 45-ojo JAV prezidento D. Trumpo rinkimų kampaniją ir vėliau buvo jo patarėjas.

Leidinys patikslina, kad austrų politikas tikriausiai taip pat užims vietą fondo Europos skyriaus stebėtojų taryboje. Ekskanclerio žmona ir sūnus Konstantinas liks Vienoje, kadangi S. Kurzas turės nuolat keliauti iš Europos į JAV ir atgal.

P. Thielis – amerikiečių investuotojas, žurnalas „Forbes“ jo turtą vertina 3,2 mlrd. dolerių. Jis įkūrė skaitmeninių mokėjimų agentūrą „PayPal“ ir didelių duomenų analizės bendrovę „Palantir“, tarp kurios klientų – FTB ir CŽV.

P. Thielis gimė 1961 metais Frankfurte prie Maino. Turi tris pilietybes – JAV, Vokietijos ir Naujosios Zelandijos. 2017 metais susituokė su savo kompanijos darbuotoju, finansų analitiku Mattu Danzeisenu. Ceremonija vyko Vienoje, svečiai iš pradžių manė esą pakviesti į milijardieriaus 50-mečio jubiliejų.

2021 metų spalį S. Kurzas paliko Austrijos kanclerio postą dėl vykstančio tyrimo, kuriame jis įtariamas padėjęs kyšininkauti ir piktnaudžiavęs pasitikėjimu. Gruodžio 2 d. jis paskelbė, kad traukiasi iš politikos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją