„Kaltinimai Pivovarovui pateikti šiandien – kitą dieną po kandidato į Valstybės Dūmos deputatus pažymėjimo galiojimo pabaigos. Jam inkriminuoja vadovavimą nepageidaujamos organizacijos veiklai... 30 įrašų paskelbimo jo viešame „Facebook“ puslapyje pavidalu“, – pirmadienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė advokatas Sergejus Badamšinas.

Kaip pranešta, baudžiamoji byla A. Pivovarovui iškelta Krasnodare, jis apkaltintas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį dėl nepageidaujamos organizacijos veiklos vykdymo.

A. Pivovarovas buvo sulaikytas birželio pradžioje, kai bandė išvykti iš Rusijos. Teisėsaugos institucijų darbuotojai Sankt Peterburge išvedė jį iš lėktuvo ir nugabeno į Krasnodaro kraštą.

Pirmos instancijos teisme A. Pivovarovo advokatai prašė sušvelninti kardomąją priemonę pakeičiant ją namų areštu.

Tyrėjų duomenimis, 2020 metų rugpjūčio 12 dieną A. Pivovarovas, tuo metu buvęs Čekistų prospekte Krasnodare, savo feisbuko puslapyje paragino palaikyti nepriklausomus kandidatus savivaldybių rinkimuose. Tuo pačiu tyrėjai mano, kad jis dalyvavo „nepageidaujamos organizacijos“ veikloje.

„Atvira Rusija“ buvo įkurta 2001 metais Michailo Chodorkovskio iniciatyva.

2017 metų balandžio mėnesį Rusijos generalinė prokuratūra priėmė sprendimą paskelbti virtinę nevyriausybinių užsienio organizacijų nepageidaujamomis Rusijos teritorijoje. Sąraše atsidūrė organizacija ir visuomeninis judėjimas „Atvira Rusija“ (įregistruoti Jungtinėje Karalystėje) ir Šiuolaikinės Rusijos institutas (JAV).

Generalinė prokuratūra nurodė, kad šios nevyriausybinės organizacijos „RF teritorijoje vykdo specialias programas ir projektus siekdamos diskredituoti Rusijoje vykstančių rinkimų rezultatus, pripažinti šiuos rezultatus neteisėtais“.

Buvusio oligarcho ir naftos milžinės „Jukos“ savininko M. Chodorkovskio opozicinis judėjimas „Atvira Rusija“ šių metų gegužę paskelbė nutraukiantis veiklą, kad apsaugotų savo narius nuo baudžiamojo persekiojimo.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)