C. Gueantas nuo 2002 iki 2011 metų buvo N. Sarkozy padėjėjas, o iki pernai metų gegužės - ir Prancūzijos vidaus reikalų ministras. Birželio mėnesį prieš buvusį ministrą buvo pradėtas preliminarus tyrimas, nes policija per kratą jo namuose rado apie 20 tūkst. eurų vertės pirkinių, kuriuos jis įsigijo grynaisiais.

Buvęs ministras teigė, kad pinigai buvo paimti iš fondo, kurio lėšos buvo skirtos policijos informatoriams ir žvalgybinėms operacijoms, kai prieš 2007 metais tapdamas prezidentu N. Sarkozy buvo vidaus reikalų ministras.

Preliminarus tyrimas reiškia, kad policija gali rinkti įkalčius, tikėdamasi pareikšti oficialius kaltinimus, bet kaltinimai gali būti ir nepareikšti. Antradienį K. Gueantas buvo sulaikytas apklausai.

Kitas artimas N. Sarkozy padėjėjas ir buvęs policijos vadas Michelis Gaudinas taip pat buvo apklaustas dėl įtarimų korupcija ir mokesčių vengimu.

Spalio mėnesį teismas išteisino patį N. Sarkozy. Buvo metami kaltinimai, kad jis manipuliavo turtingiausia Prancūzijos moterimi, kad ši finansuotų jo rinkimų kampaniją 2007-aisiais. Palankus teismo sprendimas atvėrė kelią N. Sarkozy vėl grįžti į politiką.