Preliminariai suskaičiavus balsus paaiškėjo, kad dabartinis Bosnijos serbų politinis lyderis Miloradas Dodikas, palaikantis glaudžius ryšius su Kremliumi, surinko maždaug 30 tūkst. balsų daugiau nei dešiniojo sparno opozicijos kandidatė Jelena Trivič.

Balsai iš visų 2 239 Bosnijos Serbų Respublikos (RS) rinkimų apylinkių bus perskaičiuoti, sakė Bosnijos centrinės rinkimų komisijos (CIK) pirmininkas Suadas Arnautovičius.

Praėjusią savaitę opozicijos lyderiai paragino rinkimų komisiją perskaičiuoti balsavimo biuletenius, sakydami, kad „nustatė šimtus pažeidimų, susijusių su daugiau nei 65 tūkst. balsų“.

M. Dodikas, kuris paskelbė pergalę po to, kai preliminariai suskaičiavus balsus paaiškėjo, kad jis surinko 48 proc. balsų, o J. Trivič – 43 proc., atmetė šiuos kaltinimus ir teigė, kad jo pergalė yra „neginčytina“.

Tūkstančiai žmonių ketvirtadienį ir sekmadienį Banja Lukos mieste – de facto RS sostinėje – protestavo prieš tai, ką opozicijos lyderiai įvardijo „brutaliu mafijiniu plėšikavimu“.

RS prezidento rinkimai buvo vienas iš kelių spalio 2 dieną vykusių balsavimų centriniame lygmenyje ir abiejuose Bosnijos dariniuose – RS ir Musulmonų ir kroatų federacijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją