„Valstybių vadovai sutiko, kad kitas trišalės kontaktinės grupės susitikimas Minske įvyks šios savaitės trečiadienį ir penktadienį“, – sakoma pareiškime prezidento interneto svetainėje.

Derybose dalyvaus pasiuntiniai iš Kijevo, Maskvos ir Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos (ESBO).

Šiomis derybomis siekiama pastiprinti taikos susitarimą, kuris buvo pasiektas per derybas Minske rugsėjo mėnesį. Tuomet buvo susitarta dėl paliaubų ir dalinės savivaldos dviem rusakalbių regionams Rytų Ukrainoje, kurie balandžio mėnesį sukilo prieš Kijevo valdžią, tačiau kovos tęsėsi ir pareikalavo dar mažiausiai 1 300 gyvybių po to susitarimo pasirašymo.

Po pirmadienio pokalbio telefonu Prancūzijos prezidento Francois Hollande'o (Fransua Holando) biuras pranešė, kad keturi lyderiai paragino padaryti skubią ir „konkrečią pažangą“ dėl taikos, „ypač – kalinių apsikeitimo klausimu“.

Lyderiai taip pat ragino „visiškai gerbti“ ugnies nutraukimą, sakoma Eliziejaus rūmų pareiškime.

Separatistų derybininkai iš rytinių Donecko ir Luhansko regionų patvirtino, kad yra pasirengę dalyvauti šios savaitės derybose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (130)