Šis puolimas Arbindos mieste Sumo provincijoje buvo viena kruviniausių atakų per jau beveik penkerius metus šioje Vakarų Afrikos valstybėje besitęsiantį smurtą.

Kariuomenė nurodė, kad per susirėmimus taip pat žuvo septyni kariai ir 80 džihadistų. „Kaip reta smarkus“ šaudymas truko „kelias valandas“.

Su Maliu ir Nigeriu besiribojančiame Burkina Fase nuo 2015 metų, kai Sachelio regione pradėjo plisti kovotojų smurtas, būdavo reguliariai įvykdomą išpuolių, nusinešusių šimtus žmonių gyvybių.

„Didelė grupė teroristų vienu metu atakavo karinę bazę ir civilius gyventojus Arbindoje“, – sakoma kariuomenės vyriausiojo štabo viršininko pranešime.

„Per šią barbarišką taką žuvo 35 civilės aukos, dauguma – moterys“, – per „Twitter“ parašė prezidentas Rochas Marcas Christianas Kabore. Jis taip pat gyrė gynybos ir saugumo pajėgų „drąsą ir pasišventimą“.

Ryšių ministras ir vyriausybės atstovas Remis Dandjinou vėliau sakė, kad tarp žuvusių civilių yra 31 moteris. Jis pridūrė, kad dar apie 20 karių ir šeši civiliai buvo sužeisti.

Prezidentas paskelbė dviejų dienų nacionalinį gedulą.

Šį išpuolį pradėjo ryte motociklais atvažiavę dešimtys džihadistų. Ataka truko kelias valandas, kol ginkluotosios pajėgos, padedamos aviacijos, sugebėjo kovotojus atremti, nurodė kariuomenė.

Kol kas jokia grupuotė neprisiėmė atsakomybės už šią ataką, bet džihadistų smurtas Burkina Fase paprastai būdavo siejamas su kovotojais, palaikančiais ryšius su „al Qaeda“ ir „Islamo valstybės“ (IS) judėjimais.