„Esant dabartinei padėčiai, man labai svarbu būti vietoje, susidaryti įspūdį apie padėtį ir poreikius, kalbėtis ne tik su politikais ir vyriausybe, bet ir su aktyviais kariais. Vokietija turi padidinti paramą“, – parašė M. A. Strack-Zimmermann savo tviterio paskyroje.

Kaip pranešė Bundestago parlamentinis biuras, Kyjive ji susitiks su vyriausybės atstovais ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų nariais. Programoje taip pat numatyta aplankyti vietas, kuriose vyko mūšiai ginant šalį nuo rusų užpuolikų.

Pasak žurnalo „Der Spiegel“, M. A. Strack-Zimmermann žada aptarti vakarietiškų tankų Ukrainai tiekimo klausimą. Jos manymu, dabartinėje situacijoje ukrainiečiams ypač reikalingas „Marder“, kuris buvo sukurtas būtent poziciniams mūšiams. „Tai būtų papildoma šiame etape labai svarbi karinė priemonė“, – sakė M. A. Strack-Zimmermann.

Gynybos politikė atmetė teiginius, kad Ukrainos kariai negeba valdyti tokių ginklų sistemų, primindama, kad panašiai buvo kalbama ir apie savaeiges haubicas bei „Gepardą“. A. M. Strack-Zimmermann žodžiais, etapą iki žiemos būtų galima išnaudoti ukrainiečių kariams mokyti dirbti su „Marder“.

FDP politikė nesirengia sutikti ir su teiginiu, esą, Bundesveras negalintis atsisakyti dalies tankų.

„Tikrai žinau, kad pramonė yra pajėgi per metus kompensuoti 50 „Marderių“ ir grąžinti juos kariuomenei“, – sakė ji žurnalui „Der Spiegel“. O kancleriui Olafui Scholzui, kuris ir toliau atkakliai blokuoja tankų tiekimą Ukrainai, atsikalbinėdamas, kad Berlynas neturėtų šiuo klausimu išsiveržti į priekį, laisvųjų liberalų politikė replikavo: „Ne visada turime laukti, kol kiti žengs pirmąjį žingsnį“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją