Tai žurnalistams pranešė Rusijos ambasados Bulgarijoje konsulinio skyriaus vedėjas Vladimiras Čertkovas, kuris dalyvavo teismo posėdyje.

„Stara Zagoros teismas nusprendė palikti suimtus S. Zonenką ir jo šeimos narius. Šis sprendimas bus apskųstas Plovdivo apeliaciniame teisme“, - sakė Rusijos diplomatas.

Laikraštis „24 časa“ savo tinklalapyje praneša, jog teisėjas sutiko su prokuratūros nuomone, kad žinomas mokslininkas ir ginkluotės specialistas, kuris vadovavo kumuliacinių šaudmenų gamybai Bulgarijos gamykloje „Arsenal“, likęs laisvėje gali pasislėpti nuo tyrėjų ir išvykti iš šalies. Rusijos pilietis kaltinimus savo adresu kategoriškai neigia.

Apie S. Zonenkos sulaikymą spalio 7 d. pranešė Stara Zagoros miesto policijos atstovai. Pasak Bulgarijos pareigūnų, 24 metų Lietuvos pilietis ir jo 59 metų tėvynainė, taip pat Rusijos pilietis dirbo karinėje gamykloje „Arsenal“, o jų veikla buvo susijusi su inovacinėmis technologijomis. Jie visi buvo sulaikyti spalio 5 d. per specialią operaciją prie sienos su Graikija, kai buvo pranešta, kad įmonėje pasigesta gaminių ir dokumentų. Pasak tyrėjų, dalis dokumentų buvo rasta įtariamųjų automobilyje. Trys užsieniečiai rugsėjo 17 d. išėjo atostogų, iš kurių į darbą negrįžo.

„Arsenal“ yra seniausia ir didžiausia Bulgarijos ginklų ir šaudmenų gamykla, vienintelė licencijuota Rusijos Kalašnikovo automatų gamintoja už Sovietų Sąjungos ribų šaltojo karo laikais. Po komunizmo žlugimo Sofija ir Maskva nuolat ginčijosi dėl licencijos, Maskva ne kartą kaltino Bulgariją garsiojo AK-47 klastojimu.

2011 m. „Arsenal“ gamykla buvo visiškai privatizuota ir vis dar gamina platų automatų, sunkiųjų ir lengvųjų kulkosvaidžių bei šaudmenų asortimentą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją