Vis tik jiems nepavyko pralaužti pastatą juosusios policijos užtvaros, nors į pareigūnus buvo svaidomi įvairūs daiktai. Kilus protestuotojų susirėmimui su riaušių policija, penki žmonės buvo sulaikyti.

Protesto akciją organizavo studentai, pirmadienį grandinėmis ir spynomis užrakinę didžiausią šalies Sofijos universitetą, užėmė jo auditorijas ir neleidžia vesti paskaitų.

„Užimti universitetą neužtenka, vyriausybė mūsų negirdi ir visiškai ignoruoja, todėl parlamento blokada gali padėti“, – sakė Sofijos universiteto žurnalistikos studentas Stanislavas Kasčijskis naujienų agentūrai „Reuters“.

Ministras pirmininkas Plamenas Orešarskis darbą pradėjo gegužės mėnesį, kai po gatvės protestų dėl didelių komunalinių mokesčių buvo nuversta centro dešiniųjų vyriausybė.

Studentai reikalauja premjero P. Orešarskio vyriausybės atsistatydinimo, naujų rinkimų ir galo paplitusiai korupcijai politikoje.

„Mes norime pasilikti Bulgarijoje ir gyventi oriai. Mes žinome, kad tam, jog tai įvyktų, kažkas turi pasikeisti ir ši vyriausybė privalo pasitraukti. Ji yra supainiota visokio pobūdžio neaiškių interesų“, - sakė S. Kasčijskis.

Bulgarijos narystė Europos Sąjungoje nuo 2007 metų daugeliui bulgarų užtikrino gerovę, tačiau taip pat paskatino jaunus žmones emigruoti, tėvynėje paliekant vyresnio amžiaus ir skurdžiau gyvenančius asmenis. Tačiau nesėkmingi bandymai įvesti griežtą įstatymų viršenybę ir pažaboti investicijas atbaido užsienio investuotojus.