Šis incidentas išprovokavo piktą spaudos laisvės gynėjų reakciją.

Slavis Angelovas – jau ilgą laiką žurnalistinius tyrimus vykdantis laikraščio 168 „Hours“ reporteris – dėl rimtų galvos traumų paguldytas į ligoninę, kur jam buvo atlikta operacija, informavo šaltiniai šioje gydymo įstaigoje. Vis dėlto medikai patikino, kad vyro gyvybei pavojaus nėra.

Policijos tyrėjai įtaria, kad pagrindinis užpuolimo motyvas yra susijęs su S. Angelovo darbu, pranešė visuomeninis radijas BNR, remdamasis šaltiniais policijoje.

Žurnalistas pareiškė tyrėjams, kad jį užpuolė du kaukėti vyrai, esą mušę jį metaliniais strypais, o trečiasis filmavo užpuolimą savo telefonu.

Incidentą pasmerkė kelios žurnalistų organizacijos Bulgarijoje, tarptautinės organizacijos „Reporteriai be sienų“ (RSF) pernai paskelbtame Pasaulio spaudos laisvės indekse užimančioje 111 vietą.

„Žinomi faktai leidžia padaryti išvadą, kad sumušimas buvo užsakytas“, – trečiadienį pareiškė Europos žurnalistų asociacijos (AEJ) skyrius Bulgarijoje.

„Valdžia turi susekti, patraukti atsakomybėn ir nubausti ne tik pačius nusikaltėlius, bet ir šio bjauraus nusikaltimo užsakovus“, – pridūrė organizacija, reikalaudama „greitai ir veiksmingai atlikti tyrimą“.

AEJ apie nusikaltimą pranešė savo partneriams iš Europos Tarybos, pasisakančios už žurnalistikos gynimą ir reporterių saugumą.

„Tai yra dar vienas mėginimas pačiu žiauriausiu iš įmanomų būdų užčiaupti burną žurnalistui, skelbiančiam tiesą ir ieškančiam tiesos, nes jis siekia apginti žodžio laisvę Bulgarijoje“, – trečiadienį BNR komentavo ir Bulgarijos žurnalistų sąjungos pirmininkė Snežana Todorova.