Per „Facebook“ ir televiziją paskelbtose nuotraukose ir vaizdo įrašuose matyti, kaip B. Borisovas, nedėvėdamas kaukės, lankosi Rilos vienuolyne pietvakarių Bulgarijoje.

Ankstesnę dieną Sveikatos apsaugos ministerija paskelbė, kad apsaugines kaukes vėl bus privaloma dėvėti visose uždarose viešose patalpose.

Kaukės neužsidėjusiam B. Borisovui, jį lydėjusiems kitiems pareigūnams ir žurnalistams bus skirtos 300 levų (apie 150 eurų) baudos, vėliau antradienį paskelbė Sveikatos apsaugos ministerija.

B. Borisovo konservatyvi partija GERB ir pagrindinė opozicinė kairioji Bulgarijos socialistų partija jau anksčiau buvo įpareigotos sumokėti po 3 000 levų (1,5 tūkst. eurų) baudas už masinių renginių draudimo pažeidimus, nes praeitą savaitgalį buvo surengti šių partijų suvažiavimai.

Bulgarija iki šiol buvo viena mažiausiai koronaviruso pandemijos paveiktų šalių.

Tačiau užsikrėtimo atvejų vėl pagausėjo, kai šalyje prieš dvi savaites buvo atšauktas reikalavimas dėvėti kaukes. Kiek anksčiau buvo leista vėl atsidaryti restoranams, teatrams, kino teatrams ir sporto kompleksams.

Iki antradienio šioje Europos Sąjungos narėje, turinčioje 7 mln. gyventojų, buvo užregistruoti 3 984 koronavirusinės infekcijos COVID-19 atvejų ir 207 užsikrėtusiųjų mirtys. Dviem savaitėmis anksčiau užsikrėtusiųjų buvo 2 889, įskaitant 167 pacientų mirties atvejus.