Nuo liepos 29 dienos iki rugpjūčio 1-osios aktyvistai laikė užėmę tris svarbias sankryžas Sofijos centre, Euoropos Sąjungos skurdžiausioje valstybėje narėje nusiritus didžiausių per kelerius metus demonstracijų bangai.

Barikados taip pat buvo įrengtos Varnos ir Plovdivo miestuose.

Vidaus reikalų ministerija paskelbė trumpą pareiškimą, kuriame teigiama, kad „eismas atnaujintas visose sankryžose, kurios buvo blokuojamos“.

Policijos teigimu, per operaciją nebuvo panaudota jokios jėgos, o 12 protestuotojų buvo sulaikyti, bet vėliau paleisti.

Vienas iš protesto akcijų organizatorių Nikolajus Hadžigenovas pažadėjo „vėl surengti blokadas, bet šįkart visoje šalyje“. Tačiau policija pareiškė, jog ateityje tokie veiksmai nebus leidžiami.

Tūkstančiai demonstrantų jau mėnesį kas vakarą išeina į Sofijos ir kitų miestų gatves, ragindami premjero Boiko Borisovo konservatyvią vyriausybę atsistatydinti.

Jie kaltina ministrų kabinetą ir vyriausiąjį prokurorą protekcionizmu ir priklausomybe nuo užkulisiuose veikiančių oligarchų.

B. Borisovas, kurio kadencija baigsis 2021 metų kovą, trečiadienį užsiminė, kad galėtų palikti premjero postą, kad likęs kabinetas išliktų valdžioje.

Tačiau per ketvirtadienį vykusį koalicinės vyriausybės posėdį buvo nuspręsta, kad B. Borisovas turėtų ir toliau eiti savo pareigas.

Šią savaitę paskelbtos apklausos rodo, kad premjeras ir jo konservatyvioji partija GERB neteko daugelio rinkėjų paramos.

Remiantis nevyriausybinės organizacijos „Transparency International“ Korupcijos suvokimo indeksu, Bulgarija, prieš 13 metų įstojusi į ES, lieka korupcijai neatspariausia bloko valstybė.