Pasak prokurorų, tribunolui pateiktame kaltinamajame akte šeši asmenys kaltinami slaptos informacijos rinkimu ir perdavimu užsienio valstybei.

Tarp jų yra buvęs Bulgarijos karinės žvalgybos tarnybos aukšto rango pareigūnas, vyresnieji Gynybos ministerijos pareigūnai ir buvęs karo atašė, kuravęs slaptą informaciją Bulgarijos parlamente.

Šie šeši asmenys buvo suimti kovo mėnesį, penki iš jų tebėra areštuoti, o vienas paleistas už užstatą. Parengiamojo teismo posėdžio data dar nepaskirta. Jei kaltinamieji bus pripažinti kaltais, jiems grės nuo 10 metų laisvės atėmimo iki įkalinimo iki gyvos galvos bausmės, nurodė prokurorai.

Prokurorai minėtą Karinės žvalgybos tarnybos buvusį pareigūną apkaltino esant sąmokslininkų grupės lyderiu. Jis yra baigęs žvalgybos mokyklą Maskvoje, kuriai vadovauja Rusijos užsienio karinės žvalgybos tarnyba GRU, pažymėjo teisėsauga.

Prokurorai įtaria, kad grįžus į Bulgariją šiam asmeniui buvo pavesta užverbuoti agentų tinklą, kuris galėtų susipažinti su įslaptintais dokumentais, susijusiais su NATO ir ES veikla. Jo žmona, turinti Bulgarijos ir Rusijos pilietybes, galimai perdavė tokių dokumentų rusų ambasadoje Bulgarijoje.

Pernai Bulgarija išsiuntė penkis šnipinėjimu apkaltintus Rusijos diplomatus, kuriems dėl diplomatinio imuniteto negalėjo būti pareikšti kaltinimai. Tarp jų buvo ir Rusijos karo atašė, prokurorų teigimu, koordinavęs šnipinėjimo tinklą Bulgarijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)