„Šiandien mūsų ambasadorius Minske Georgis Vasilevas įteikė Baltarusijos URM notą su Bulgarijos URM sprendimu atšaukti jį konsultacijų. Tai solidarumo su mūsų partneriais Lenkijoje ir Lietuvoje ženklas Baltarusijai pareikalavus, kad jie sumažintų savo misijų darbuotojų skaičių. Panašius sprendimus priėmė ir kitos ES šalys“, - cituoja E. Zacharijevą naujienų agentūra BGNES.

„ES šalys turi nedviprasmiškai paremti baltarusių tautą ir solidarizuotis su ja. Mes atidžiai stebime padėtį Baltarusijoje“, - pridūrė Bulgarijos vicepremjerė.

Ji paragino Baltarusijos valdžią paleisti visus žmones, sulaikytus per protesto akcijas, skubiai ištirti milicijos smurto faktus ir pradėti dialogą su opozicija, kad būtų surengti nauji, laisvi ir sąžiningi prezidento rinkimai.

Spalio 2 d. Baltarusijos URM spaudos sekretorius Anatolijus Glazas pranešė, kad Minskas nuo spalio 5 d. atšaukia savo ambasadorius Lenkijoje ir Lietuvoje konsultuotis ir kad Varšuvai ir Vilniui pasiūlyta padaryti tą patį.

Be to, Baltarusijos URM rekomendavo Lenkijai ir Lietuvai iki spalio 9 d. sumažinti savo diplomatų skaičių atitinkamai nuo 50 iki 18 ir nuo 25 iki 14 dėl „akivaizdžiai destruktyvios“ šių šalių veiklos.