Po ilgo laiko jos pasirodymas viešumoje prezidento rinkimų dieną tapo priminimu apie sutuoktinius ir jų namus gaubiantį slaptumą, kuris egzistuoja nuo tada, kai V. Putinas, buvęs KGB agentas, prieš 12 metų atėjo į valdžią. Kuo ilgiau jis vadovauja Rusijai, tuo didesniu tabu tampa diskusijos apie jo šeimą.

„Rusų žurnalistai sako, kad lengviau rašyti apie nacionalinį saugumą, negu apie V. Putino šeimą. Regis, egzistuoja nerašyta grėsmė tiems žurnalistams, kurie per giliai kapstysis“, – rašo Davidas Herszenhornas.

2008 m., kai leidinio „Moskovskij korespondent“ žurnalistas parašė apie gandus, kurie sklandė apie artėjančias V. Putino skyrybas su žmona ir būsimas vestuves su olimpine gimnaste Alina Kabajeva, V. Putinas gandus paneigė, o laikraštis greitai užsidarė.

Gana greitai V. Putinas pakeitė prezidento pareigas į premjero pareigybę, o Liudmila praktiškai dingo iš akiračio.

Dar keisčiau, kad visiškai nepastebimos jų dukterys – 27 m. Marina ir 25 m. Jekaterina. Nors jos yra „Facebook“ kartos atstovės, nei šiame, nei kituose socialiniuose tinklalapiuose jų nėra, jos netapo viešumoje dažnai regimomis figūromis, kaip įprasta politikų atžaloms.

V. Putinas dažnai kartojo norintis, kad jo dukterys gyventų normalų gyvenimą. Žurnalistas Olegas Polduginas, rašęs apie jo šeimą laikraštyje „Sobesednik“, sako, jog čia V. Putinas padarė pažangą.

„Niekas nežino, kaip jos atrodo, ką veikia ir kur gyvena, tad jos veikiausiai gyvena visiškai normalų gyvenimą, – teigė interviu O. Polduginas. – Bet kokie tokio pobūdžio klausimai vertinami kaip bandymai įsibrauti į jo asmeninį gyvenimą, jiems greitai užkertamas kelias.“