Panašių priemonių buvo imtasi tik tuomet, kai Belgijoje buvo teisiamas vienas iš 2015-ųjų atakų Paryžiuje vykdytojų Salahas Abdeslamas, skelbia vietos žiniasklaida.

Briuselio teisingumo rūmai apsupti užtvaromis su spygliuota viela ir policijos šarvuotomis transporto priemonėmis. Visame kvartale draudžiama palikti mašinas. Norintieji pateikti į teismo pastatą dukart tikrinami. Be to, draudžiama įnešti bet kokių elektroninių prietaisų.

Numatoma, kad teismo procesas užtruks septynias savaites. Per tą laiką parodymus duos 120 liudininkų.

Pirmą kartą nuo 1998 metų terorizmo bylą nagrinės prisiekusieji, kurie bus patvirtinti vėliau pirmadienį.

Ketvirtadienį turi būti perskaitytas kaltinamasis aktas. Kaltinamieji bus išklausyti sausio 15–16 dienomis.

2014 metų gegužės 24 dieną šalia Žydų muziejaus ir jo viduje aidėjo šūviai. Per išpuolį žuvo du įstaigos darbuotojai ir viena pora iš Izraelio.

Po kelių dienų policija sulaikė M. Nemmouche'ą Marselyje. Jo krepšyje buvo aptikti per ataką panaudoti ginklai, užpuoliko rūbai ir vaizdo kamera, kuria buvo nufilmuota išpuolio pradžia.

Paryžiuje pagerbtos „Charlie Hebdo“ aukos

Nuo 2015-ųjų sausį įvykdytų išpuolių prasidėjo virtinė atakų Prancūzijoje, kur iki šiol galioja aukštas teroro aktų pavojaus lygis.

Ceremonijos dalyviai tyliai padėjo gėlių prie įėjimo į Paryžiuje įsikūrusio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakcijos, kur du su „al Qaeda“ siejami broliai sušaudė 12 žmonių.

Šiuo metu tęsiasi renginiai prekybos centre „Hyper Cacher“, kur ištikimybę džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“ (IS) prisiekęs radikalus Prancūzijos pilietis 2015 metų sausio 9-ąją paėmė įkaitų ir keturis jų nužudė. Jis taip pat nušovė vieną policininkę. Policija šturmavo pastatą ir nukovė užpuoliką.

„Charlie Hebdo“ biuro užpuolikai, taip pat turėję Prancūzijos pilietybę, buvo nukauti per susišaudymą su policija.

Pirmadienį vykstančioms ceremonijoms vadovauja ministrai ir sostinės merė.