Vakarėlis, kuriame, kaip praneša BBC, dalyvavo daugiausiai vyrai, vyko Briuselio centre, Rue des Pierres esančiame bute. Tai dienraščiui „Het Nieuwsblad“ patvirtino prokuratūra.

Kaip rašo brusselstimes.com, visi 25 vakarėlio dalyviai sulaukė baudų, nes pažeidė koronavirusui pažaboti skirtus draudimus.

Kaip pranešama, vakarėlyje dalyvavo keli diplomatai ir EP narys. Teigiama, kad europarlamentaras mėgino pabėgti, tačiau policijos pareigūnai jį sučiupo ir apklausė.

Vakarėlio vietoje rasta ir narkotikų.

Paaiškėjo, kad skandalingame vakarėlyje dalyvavo ilgametis Vengrijos premjero Viktoro Orbano bendražygis Jozsefas Szajeris.

Antradienį vengrų žiniasklaidai jis išplatino pareiškimą, kuriame pripažino dalyvavęs vakarėlyje.

Vyras neigia, kad pas jį rasta narkotikų.

„Narkotikų navartojau, policijai pasiūliau, kad man būtų atliktas testas, bet jie testo nepadarė. Policija sakė, kad rasta ekstazio tabletė. Ji ne mano, nežinau, iš kur ji atsirado“, – sakė politikas.

Vyras atsiprašė pažeidęs karantino ribojimus.

„Tai buvo neatsakinga, susimokėsiu baudą“, – pareiškė jis.

Belgijos naujienų agentūra Belga pranešė, kad tuo metu, kai į butą įėjo policijos pareigūnai, kai kurie vakarėlio dalyviai buvo nuogi.

Skelbiama, kad iš buto J. Szajeris spruko leisdamasis nutekamuoju vamzdžiu.

Sekmadienį J. Szájeris pranešė atsistatydinantis, tai nustebino net jo bendražygius. Dabar paaiškėjo tokio sprendimo priežastis.

„Gėjų orgija“ įvardytas sekso skandalas tapo nemalonumu valdančiajai Vengrijos „Fidesz“ partijai, kuri tikina pasisakanti už tradicines šeimos vertybes.

J. Szajeris nuo 1990 iki 2002 metų buvo keturis kartus išrinktas į Vengrijos parlamentą, o nuo 2004-ųjų – keturis kartus į Europos Parlamentą.

„Santuoka kaip tautinio išlikimo pagrindas“

Jo partija „Fidesz“ jį pavadino „žinomiausiu ir labiausiai pripažintu Vengrijos Europos Parlamento nariu“.

Šeštadienį J. Szajeris paskelbė atsistatydinantis nuo gruodžio 31 dienos, bet pareiškė, kad tai „neturi nieko bendra su dabartinėmis, animacinėmis politinėmis diskusijomis, vykstančiomis Europos lygiu“.

Tai buvo nuoroda į tarp Budapešto ir Briuselio atsivėrusią aklavietę dėl Vengrijos ir Lenkijos prieštaringo veto ilgalaikiam bloko biudžetui ir koronaviruso atkūrimo fondui.

J. Szajeris taip pat buvo ELP konservatorių frakcijos pirmininko pavaduotojas ir vyriausiasis drausmintojas, o būdamas „Fidesz“ delegacijos pirmininku jis buvo atsakingas už savo partijos ir frakcijos ryšius.

ELP 2019 metų kovą sustabdė šios vengrų konservatorių partijos narystę frakcijoje įsiplieskus ginčams dėl vis autoritariškesnio V. Orbano valdymo ir represijų prieš nepriklausomą spaudą ir nevyriausybines organizacijas.

Po V. Orbano atėjimo į valdžią 2010 metais J. Szajeriui buvo pavesta parengti naujos konstitucijos projektą, kurį jis teigė iš dalies parašęs savo planšetiniu kompiuteriu traukinyje tarp Briuselio ir Strasbūro.

Socialiai konservatyvus tekstas sukėlė kontroversiją, taip pat ir dėl santuokos kaip vyro ir moters sąjungos bei „šeimos ir tautinio išlikimo pagrindo“ apibrėžimo.