Tuo pat metu mažai tikėtina, kad Zaporižios atominei elektrinei iš karto kils kokių nors papildomų saugos problemų, skelbia „Unian“.

Rusijos okupantai susprogdinus Kachovkos hidroelektrinę (HE) gali kilti dar didesni potvyniai.

Apie tai socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Jungtinės Karalystės Gynybos ministerija, remdamasi žvalgybos duomenimis.


Rusijos kontroliuojama Kachovkos HE buvo iš dalies sunaikinta birželio 6 d., prieš trečią valandą ryto. Iki 12 val. buvo nugriauta visa rytinė dambos ir didelė dalis hidro dalis – komunalinių paslaugų infrastruktūros buvo nuplautos.

Žvalgybos duomenimis, iki griūties Kachovkos rezervuaro vandens lygis buvo rekordiškai aukštas, todėl ypač didelis vandens kiekis užlieja teritorijas Dniepro pasroviui.

„Tikimasi, kad užtvankos konstrukcija per kelias ateinančias dienas dar labiau grius, o tai sukels daugiau potvynių“, – nurodė žvalgyba.

Kachovkos hidroelektrinės griovimas – paskutinės žinios

Kaip anksčiau pranešė „Unian“, Chersono regione, Rusijos okupantams susprogdinus Kachovkos hidroelektrinę, per artimiausias 20 valandų vandens lygis pakils dar vienu metru.

Ukrainos valdžia pradėjo skubią gyventojų evakuaciją iš dešiniojo Dniepro kranto Chersono srityje. Tuo pačiu vyko Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos nepaprastasis posėdis, kuriame buvo aptartas veiksmų planas, susijęs su šia nelaime. Ukrainos vyriausybė apkaltino Rusiją tikslingai ardant užtvanką.

O okupantai, prisidengę evakuojamais civiliais, bando patekti į Ukrainos kontroliuojamą dešinįjį Dniepro krantą. Tokiu būdu rusai čia bando perkelti diveresantų grupes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją