Viename leidinio „Mail on Sunday“ paviešintame pranešime sakoma, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas pasitraukė iš Irano branduolinio susitarimo, kad suerzintų savo pirmtaką Baracką Obamą (Baraką Obamą).

K. Darrochas anksčiau šią savaitę paskelbė, kad traukiasi iš savo posto išsivysčius aštriai priešpriešai su JAV prezidentu.

Amerikos lyderis įtūžo, kai kai buvo nutekinta JK ambasados konfidenciali korespondencija su Londonu ir į viešumą iškilo britų diplomato kritika D. Trumpo administracijai.

Viename iš pasiuntinio pranešimų D. Trumpo administracija vadinama „unikaliai neveiksnia“, o kitame JAV lyderis apibūdinamas kaip „nepatikimas ir nekompetentingas“.

Londono policijos kovos su terorizmu padalinys atlieka tyrimą dėl JK ambasadoriaus Jungtinėse Valstijose privačių pranešimų nutekinimo kaip galimo Oficialių paslapčių įstatymo pažeidimo.

Šeštadienį britų policija įspėjo, kad šalies žiniasklaidos priemonėms gali grėsti baudžiamieji procesai, jei jos skelbs nutekintus dokumentus.

Tuo metu dėl JK premjero posto besivaržantys Jeremy Huntas ir Borisas Johnsonas gynė žiniasklaidos teisę skelbti šią informaciją.