Anot dienraščio, JAV vyriausybė paskelbė slaptus dokumentus, susijusius su mirusio Baracko Husseino Obamos vyresniojo biografija.

Dokumentuose pažymima, kad studijų metais vyresnysis Obama išsiskyrė nepastoviais santykiais su moterimis. Kai tapo žinoma apie jo sužadėtuves su Stanley Ann Dunham, būsimąja B. Obamos motina, pasklido gandai, kad jis jau turėjo žmoną Kenijoje ir buvo užmezgęs daugybę romanų.

1964 metais Obama vyresnysis išsiskyrė su S.A.Dunham, po to ėmė sklisti gandai apie jo laisvą gyvenimo būdą. Tuo metu jis išvyko iš Havajų ir tęsė studijas Harvarde.

Dokumentuose rašoma, jog gali būti, kad viena B.Obamos tėvo mylimoji pastojo ir pasidarė abortą. Moteris tuo tikslu vyko į Didžiąją Britaniją, nes tuo metu JAV abortai buvo draudžiami.

Dėl šios priežasties Harvardo vadovybė nusprendė rasti priežastį, kaip priversti nutraukti jo mokslus JAV. Dabartinio JAV prezidento tėvui pranešė, kad universitete 1964 metais baigėsi mokslui skirtos lėšos, ir jam reikės toliau tęsti disertaciją Kenijoje.

Harvardo universitete šios informacijos nekomentavo, pažymi "Daily Telegraph".

Anksčiau B.Obama paneigė gandus, jog jis neva gimė ne JAV teritorijoje, o gal būt Afrikoje. Savo žodžius jis patvirtino paskelbdamas gimimo liudijimą.

Jame nurodoma, kad B.Obama gimė "Honolulu,Oahu, Havajuose 1961 metų rugpjūčio 4 d. 19 val. 24 min.".

Kai kurie JAV politikai anksčiau tvirtino, kad B.Obama nepateikė gimimo JAV teritorijoje įrodymų. Pasak jų, vadovaujantis įstatymu, B.Obama neturi teisės užimti prezidento posto. Ypač šį klausimą akcentuoja Donaldas Trumpas, kuris, galbūt 2012 metais balotiruosis prezidento rinkimuose nuo Respublikonų partijos.