Buvęs liberaldemokratų patrijos lyderis Timas Farronas savaitgalį Bournemoutho mieste vykusioje konferencijoje rėžė kalbą, kuria apkaltino valdančiuosius šalies skaldymu ir teigė, kad greitai ji taps nepatrauklia užsieniečiams.

„Nei vienas „Brexit“ pažadas nebus išpildytas. Britanija bus skurdesnė ir izoliuota vieta, kurios gyvenimui nesirinks nei vienas sveiko proto žmogus. Todėl norint sumažinti imigraciją neprireiks papildomų priemonių – niekas ir taip čia nevažiuos. Konservatoriai griauna šią šalį taip norėdami atstumti imigrantus ir šį darbą jie daro specialiai, kai leiboristai gėdingai nuolaidžiauja. Tai tikra gėda“, – sakė T. Farron’as.

Šis politikas iki referendumo itin aktyviai ragino balsuoti už išlikimą Europos Sąjungoje, o šaliai pasirinkus priešingą kelią iškėlė pakartotinio balsavimo idėją. Jo manymu, JK „Brexit“ derybų metu jokiu susitarimu nepasieks tokios gerovės, kokią šalis yra susikūrusi būdama bendrijos nare.

Praėjusią savaitę valdančiųjų vyriausybės atstovai viešai prabilo apie tai, kad juos neramina JK paliekančiųjų kvalifikuotų darbuotojų iš ES skaičius ir prašė jų neskubėti išvažiuoti.

Tuo tarpu statistika rodo, kad nuo praėjusių metų referendumo JK paliko per 120 tūkst. ES piliečių.

Daugiau naujienų saviems Jungtinėje Karalystėje - tiesa.com.