Bendrovės viceprezidentas ir politikos vadovas Richardas Allanas į Londone vykusią apklausą atvyko vietoje „Facebook“ įkūrėjo ir vadovo Marko Zuckerbergo, kuris anksčiau ignoravo kelis kvietimus.

R. Allanas, sėdėdamas šalia tuščios M. Zuckerbergui skirtos vietos, sakė, kad „Facebook“ įkūrėjas ir vadovas šiemet jau ne kartą atsakinėjo į kitų komitetų klausimus. Jis pripažino, jog jų bendrovė nusipelnė kaltinimų dėl to, kaip sureagavo į įvairius skandalus.

„Neketinu jums prieštarauti, kad mes kai kuriais savo veiksmais sugriovėme visuomenės pasitikėjimą“, – sakė jis.

Taip R. Allanas atsakė į Kanados įstatymų leidėjo Charlie Anguso pareiškimą, jog socialinių tinklų milžinė „prarado tarptautinės bendruomenės pasitikėjimą dėl savikontrolės“, todėl įstatymų leidėjai privalo ieškoti būdų, kaip priversti šią bendrovę atsakyti.

Bendruomenių Rūmų skaitmeninių technologijų, kultūros, žiniasklaidos ir sporto komiteto surengtoje apklausoje drauge su britų įstatymų leidėjais dalyvavo jų kolegos iš dar aštuonių šalių.

M. Zuckerbergas pripažįsta, kad reikalinga „reguliavimo sistema ir tokių bendrovių kaip mūsiškė veiksmai. Šiedu dalykai turi veikti kartu“, pareiškė R. Allanas.

Vieno iš „Facebook“ vadovų apklausa buvo surengta po to, kai minėto komiteto pirmininkas Damianas Collinsas žengė neįprastą žingsnį ir užsitikrino, kad bendrovė tyrėjams perduotų pluoštą savo konfidencialių dokumentus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)