Nors Anthonis Sootheranas mirė 2014 metais, tik dabar į dienos šviesą lenda siaubingos jo mirties aplinkybės – po tyrimo bylą atvertė Readingo Karūno teismas, o po jo posėdžių visuomenei tapo žinomos kraupios detalės.

Teigiama, kad 59 metų vyro mirtis nebuvo natūrali – valstybės kaltintojai teismui teigia, jog vyras buvo numarintas badu, o taip žiauriai su juo pasielgė tie, kuriems buvo patikėta rūpintis pasiturinčiu atsiskyrėliu: velionio turtas vertinamas apie 3,5 milijono svarų sterlingų.

Kaltinimai nužudymu pareikšti Oksfordšyro grafystės gyventojai Lyndai Rickard (62 m.) ir jos sutuoktiniui Wayne’ui Rickardui (66 m.), kurie gyveno iš velionio nuomojame būste ir rūpinosi juo.

Prokuroro Oliverio Saxbio teigimu, moteris globotinį numarino siekdama patenkinti savo godumą, suklastojo testamentą ir siekė pasisavinti 1 500 000 £. Pagal šį dokumentą moteris turėjo paveldėti trečdalį jo turto, įskaitant ūkį.

Negyvo Anthonio Sootherano kūnas namuose South Newingtone rastas 2014-ųjų kovo 18-ąją, jį aptiko vyrą lankęs gydytojas.

„Jis buvo izoliuotas, absoliučiai neprižiūrimas ir kontroliuojamas, negaudamas jokio maisto ir gėrimo. Padedama savo vyro Lynda Rickard badu numarino Anthonį Sootheraną taip patenkindama savo godumą ir užsitikrindama netikėtą jos troškimo išsipildymą“, – teismui vardijo prokuroras.

Tiesa, sumanymo britė nespėjo įgyvendinti – paveldėjimo procesas sustabdytas tuo metu, kai ji jau buvo perėmusi pusę palikimo, spėjo įsigyti naują automobilį, išleisti dešimtis tūkstančių svarų sterlingų. Teigiama, kad apie „negerus dalykus“ teisėsaugai pranešė žmonės.

Moteris ir jos sutuoktinis kaltę neigia.

Į aferą buvo įtraukti 3 moters draugai – Shanda Robinson (51), Denise Neal (41) ir Michaelis Dunkley (49) – nustatyta, kad jie pasirašė dokumentus žinodami, kad jie yra suklastoti. Ši trijulė teisme privalės atsakyti už sukčiavimą.

Dar viena kaltinamoji – 78 metų June Ashford – jau pripažinta kalta dėl suklastoto parašo.

Bylos tyrimas tęsiasi.