25 metų leitenantas, eilinis kareivis ir jo kapitonas turėjo paimti pirštų atspaudus, kad būtų identifikuotas miręs priešas. Jiems bandant pasinaudoti biometriniu fotoaparatu prasidėjo susišaudymas, o kadangi pirštų atspaudams paimti reikia 10 minučių, jie nusprendė pirštus nupjauti.

Manoma, kad baimindamiesi žūti mūšyje, vyresnieji liepė eiliniam kareiviui nupjauti priešo pirštus, kad vėliau jį galima būtų identifikuoti. Minėtas talibų kovotojas žuvo per karinio sraigtasparnio „Apache“ oro antskrydį.

Pagal Ženevos konvenciją už priešo kūno išniekinimą kariams gresia iki 30 metų kalėjimo ir tai pripažįstama kaip karo nusikaltimas.

Per paskutinę „ Argyll and Sutherland Highlanders“ bataliono misiją Helmande (Afganistanas) įvykusį incidentą tiria Karališkosios karo policijos Specialiųjų tyrimų skyrius.

Gynybos ministerijos atstovas spaudai pareiškė: „Mes galime patvirtinti, kad Karališkosios karo policijos Specialiųjų tyrimų skyrius netrukus perduos tris asmenis Kariuomenės baudžiamojo persekiojimo viršininkui, kad būtų priimtas sprendimas, ar persekioti baudžiamąja tvarka. Procesas vyksta, todėl tolimesni komentarai negalimi“.