Audringo bei prabangaus gyvenimo nevengusi, pirmenybę savo pareigoms, o ne širdies reikalams teikusi princesė mirė miegodama šeštadienį rytą, kai po insulto sutriko širdies veikla.

Princesė penktadienį patyrė ketvirtąjį per trejus metus insultą, po kurio ji buvo pervežta iš Kensingtono rūmų į Karaliaus Edwardo (Edvardo) VII ligoninę.

Sekmadienį Margaret palaikai buvo pervežti į Kensingtono rūmus, kuriuose anksčiau gyveno dar viena karališkosios šeimos maištautoja, princesė Diana.

Princesės laidotuvės įvyks penktadienį Šv. Jurgio koplyčioje Vindsoro pilyje, kur ji bus palaidota šalia savo dievinamo tėvo karaliaus George'o VI (Džordžo VI), mirusio prieš 50 metų ir tris dienas.

Privačioje ceremonijoje Vindsoro pilyje dalyvaus karališkosios šeimos nariai bei artimi Margaret draugai. Pamaldos už mirusiąją bus laikomos kiek vėliau.

Karališkąją Britanijos šeimą užplūdo oficialios užuojautos dėl princesės mirties, šalies karalienė gedėjo "mylimos sesers", o sosto paveldėtojas princas Charlesas (Čarlzas) su pagarba prisiminė savo "brangiąją tetą", tačiau į karališkosios šeimos narės netektį Britanijos visuomenė sureagavo ne taip jautriai kaip į princesės Dianos žūtį.

Beveik visą savo gyvenimą buvusi užkietėjusi rūkorė, nevengusi viskio, džino ir prabangos, paskutiniuosius savo gyvenimo metus ankstesnio įspūdingo savo grožio netekusi Margaret gyveno prieblandos gaubiamame pasaulyje, nes per insultą buvo pažeistas jo regėjimas, be to, jos sveikata pastaraisiais metais sparčiai blogėjo.

"Ji buvo moteris, aplenkusi savo laiką, - rašoma laikraščio "News of the World" redakcijos straipsnyje. - Viena vertus, ji reikalavo pagarbos... Kita vertus, ji retai kada atitoldavo nuo viliojančio gėrimų, narkotikų, sekso ir naktinių klubų gyvenimo".