Prieš balsavimą, kuris numatytas 19 val. vietos (21 val. Lietuvos) laiku, parlamentarai aptarinėjo įstatymą, kuris leistų vyriausybei aktyvuoti ES Lisabonos sutarties 50-ąjį straipsnį ir oficialiai pradėti dvejų metų derybas dėl pasitraukimo iš Bendrijos – dėl vadinamojo „Brexit“.

Šis balsavimas Bendruomenių Rūmuose bus pirmasis. Jis vyks po dvi dienas trukusių debatų, per kuriuos daugelis valdančiųjų ir opozicijos įstatymų leidėjų sakė gerbsiantys rinkėjų valią, išsakytą per praėjusių metų birželio 23 dieną įvykusį referendumą – kad Jungtinė Karalystė turi pasitraukti iš ES.
Opozicinė Leiboristų partija žadėjo neblokuoti šio įstatymo, nors nesutinkančiųjų gali būti dešimtys. Vis dėlto manoma, kad įstatymui bus pritarta.

Tačiau Škotijos nacionalinė partija (SNP), pasisakanti už šio regiono nepriklausomybę, mėgins prastumti „žlugdančią pataisą“, kad derybų dėl „Brexit“ pradžia būtų užblokuota. Pagrindinė opozicinė Leiboristų partija savo ruožtu sakė mėginsianti pakeisti šį teisės aktą, bet darysianti tai vėliau.