Elžbietai buvo tik trylika, kai ji įsižiūrėjo guvų kadetą, turintį vokiškų ir graikiškų šaknų. Pirmą kartą jie susitiko per Philipo pusseserės, Graikijos princesės Marinos vestuves. Tada Lilibet ir pradėjo rašyti Philipui meilės laiškus. 1946-aisiais, praėjus septyneriems metams po pažinties, jis jai įteikė sužadėtuvių žiedą su deimantais iš savo motinos diademos. Tačiau tik po metų, 1947-ųjų liepą, karališkieji rūmai oficialiai paskelbė apie sužadėtuves.

Pradžioje Elžbieta Philipui buvo tik graži mergina iš puikiausių namų, jos, kaip karalienės, ateitis atrodė labai toli. Tačiau jau praėjus penkeriems metams po jungtuvių netikėtai anksti mirė jos tėvas Džordžas VI. Nerūpestingi pirmieji santuokos metai greitai virto pareigų vykdymu.

Philipui tai reiškė karinės karjeros pabaigą. Vyrui, apie kurį buvo kalbama netgi kaip apie galimą britų karinių jūrų pajėgų vyriausiąjį vadą, didžiąją gyvenimo dalį teko sekti savo žmonai iš paskos - bent jau oficialiuose renginiuose jis turi nuo jos atsilikti dviem žingsniais. Užtat, kaip teigiama, privačiai princas jau daugiau kaip 60 metų karalienę vadina "dešrele" (sausage).

Pasakojama, kad pradžioje poros santuoka kabojo ant plauko. Philipas ne tik negalėjo pakęsti savo žmonos susižavėjimo šunimis ir žirgais. Jam buvo sunku susitaikyti ir su protokolo reikalavimais būti tik karalienės vyru.

Pirmaisiais santuokos metais buvo kalbama apie Philipo meilės romanus su Holivudo gražuolėmis, tačiau tai niekada nebuvo įrodyta. "Kaip tai turėtų vykti? Nuo 1947-ųjų paskui mane nuolat tipena apsauginis", - kartą pareiškė princas.

Philipas rėmė karalienę sunkiausiu karališkųjų rūmų krizės metu, kai iro sosto įpėdinio princo Charleso ir jo žmonos Dianos santuoka. "Aš negaliu įsivaizduoti, kad kas nors, esantis pilno proto, paliktų tave dėl Camillos", - rašė jis viename laiške Dianai. Kai po kelerių metų marti žuvo autoavarijoje, Philipas ir Elžbieta atlaikė ir šią krizę.

Dabar 91 metų princas jau nėra toks gyvus. Prieš metus jam atlikta širdies operacija, o vasarą teko gultis į ligoninę dėl šlapimo pūslės uždegimo.

Su amžiumi karališkoji pora vis labiau telkė dėmesį į šeimą. Beprotiškas dešimtasis dešimtmetis, kai jos vaikai Charlesas, Andrew, Edwardas ir Anne išgyveno santuokos krizes, liko praeityje.

Senelius džiugina proanūkiai. Princesės Anne sūnus Peteris Phillipsas jiems jau padovanojo du provaikaičius. Zara Phillips ir jos vyras Mike’as Tindallis yra laimingai susituokę.

Karališkoji pora patenkinta ir princu Williamu, kuris yra antras sosto įpėdinių eilėje, bei jo žmona Kate. Jie viliasi netrukus sulaukti žinios apie dar vieną sosto paveldėtoją.