"Kiekvienoje iš nukentėjusių bendruomenių veiks tam tikros atlygio bendruomenėms schemos, atlygio už riaušes schemos", - sakė N.Cleggas žurnalistams Londone.

Pasak jo, riaušininkai turės vilkėti oranžinės spalvos drabužius, kad būtų aiškiai matoma, jog jie "atitaiso padarytą žalą, remontuoja ir gerina nukentėjusius rajonus".

Liberalų demokratų partijos lyderis pridūrė, kad asmenims, dalyvavusiems keturias naktis sostinę ir kai kuriuos kitus didžiuosius Anglijos miestus krėtusiuose neramumuose, taip pat gali tekti akis į akį pabendrauti su nukentėjusiais žmonėmis, kad įsitikintų, kokią žalą padarė jų veiksmai.

"Noriu, kad jie asmeniškai stotų prieš žmones, tokius kaip viena moteris, kurią praeitą savaitę sutikau Totname - ji man sakė tebevilkinti tuos pačius drabužius... kuriuos dėvėjo išbėgusi iš buto prieš jam sudegant", - aiškino N.Cleggas.

Neramumai, kurie rugpjūčio 6 dieną pirmiausiai įsiplieskė Londono šiauriniame rajone Totname, o vėliau apėmė kitus miestus, tapo smarkiausiomis riaušėmis Britanijoje per kelis pastaruosius dešimtmečius.

Kreipdamasis į nukentėjusias bendruomenes N.Cleggas sakė: "Tokiais laikais išties svarbu, kad neleistume baimei ir pesimizmui nuslopinti viltį ir optimizmą."

Jis taip pat paskelbė, kad bus sudaryta nepriklausoma komisija, kuri rinks smurto aukų parodymus.

"Tai padės aukoms ir bendruomenėms būti išgirstoms", - sakė vicepremjeras žurnalistams Londone.

Tuo tarpu Britanijos premjeras Davidas Cameronas pirmąkart apsilankė Totname po šį rajoną nuniokojusios smurto bangos.

Vyriausybės vadovas aplankė vieną laisvalaikio centrą, kuriame maistu ir drabužiais aprūpinami apie 200 žmonių, likusių be pastogės dėl riaušininkų sukeltų gaisrų. D.Cameronas taip pat susitiko su gelbėjimo tarnybų vadovais.

"Tai buvo neįtikėtinai sunki padėtis, tikriausiai ypač čia, Totname", - sakė premjeras, taip pat pagyręs "dideles atstatymo pastangas".