Tai vienas itin retų kartų, kai incidento metu nužudomos pareigūnės moterys. Pareigūnė Fiona Bone buvo 35 metų amžiaus, o Nicola Hughes - vos 23 m. Tai turėjo būti tiesiog dar viena tarnybos diena ir rutininis iškvietimas, tačiau viskas apsivertė.

Nacionalinė memorialinės dienos organizacija skaičiuoja, kad nuo 1792 metų eidami tarnybą žuvo daugiau kaip 4 tūkst. policijos pareigūnų. Organizacijos įkūrėjas Joe Holnessas teigia, kad kasmet tarnyboje žuvusių pareigūnų skaičius ūgteli dešimtimi ar penkiolika.

Pareigūnės buvo neginkluotos

Pareigūnės N.Hughes ir F.Bone ryte gavo iškvietimą į Abbey Gardens, Mottrame. Skambutis, kurio metu buvo aiškinama, kad įvykdytas apiplėšimas, buvo melagingas. Anot policijos pareigūnų, situacija panaši į bandymą tyčia privilioti pareigūnus į nusikaltimo vietą.

Atvykusios neginkluotos pareigūnės buvo užpultos su ginklu ir granata. Įvykio liudininkas teigia girdėjęs 13 šūvių, kuriuos lydėjo granatos sprogimas. Viskas įvyko prieš pat vienuoliktą valandą ryto.

Mančesterio policijos vadovas Peteris Fahy teigia, kad panašu, jog tai buvo šaltakraujiškai suplanuota tyčinė žmogžudystė.

Netrukus po įvykio į Hyde policijos nuovadą prisistatė 29 metų amžiaus Dale'as Creganas. Sulaikytas už šį nusikaltimą, jis kaltinamas dar dviem anksčiau įvykdytomis žmogžudystėmis.

Nesuvokiami nužudymo motyvai

Dale'as Creganas
P.Fahy teigia, kad policijos pareigūnai linkę manyti, kad D.Creganas prieš rytinį savo nusikaltimą Abbey Gardens praleido visą naktį. Policijai namas, kuriame buvo apsistojęs nusikaltėlis, buvo nežinomas - neįformintas jokiuose pranešimuose.

Anot įvykio liudininko, namas jau keli mėnesiai buvo negyvenamas.

Kai neginkluotos pareigūnės atvyko apžiūrėti tariamo nusikaltimo vietos, D.Creganas iššoko į kelią ir pradėjo šaudyti.

Anot policijos departamento vadovo, nesuvokiamas šio nusikaltimo motyvas, kaip nesuvokiama ir tai, kad žudikas netrukus pats įžygiavo į policijos nuovadą ir pasidavė.

Ne pirmos granatų aukos

Apie Dale'ą Creganą visuomenė išgirdo po rugpjūčio 10 dieną įvykusio sprogimo, kurio metu žuvo Davidas Shortas. Vyras granatos sprogimo metu buvo sunkiai sužalotas ir netrukus mirė.

Įvykis buvo užfiksuotas gatvės stebėjimo kameromis ir policija metėsi ieškoti dviejų kapišonais galvas slėpusių vyriškių, matomų filmuotoje medžiagoje.

Policija netrukus paskelbė ieškanti vienaakio Dale'o Cregano iš Droilsdeno ir publikavo jo nuotraukas.

Jį norėta surasti apklausti dėl dar vienos neišaiškintos mirties - Davido Shorto sūnaus Marco, kuris mirė nuo šūvio "Cotton Tree Inn" užeigoje Droilsdene.

Paskelbus D. Cregano paiešką, jis tapo šimtų pareigūnų medžioklės objektu. Tiesa, medžioklė baigėsi rugsėjo 18 d., jam prisistačius Hyde nuovadoje.