Pasak Kimo Darrocho, Didžioji Britanija turi idėjų, kokių argumentų būtų galima pateikti dėl įvairių klausimų – pavyzdžiui, dėl Irano balistinių raketų programos ir Teherano vaidmens Artimųjų Rytų konfliktuose. Šių klausimų minimas tarptautinis susitarimas su Iranu neapima.

D. Trumpas taip pat prieštarauja susitarimo „saulėlydžio sąlygai“, pagal kurią Iranas po 2025 metų galės atnaujinti dalį savo branduolinės programos.

„Galvojame, kad galime rasti tam tikrą kalbą, imtis tam tikrų veiksmų, kurie išsklaidytų prezidento susirūpinimą“, – televizijos CBS laidai „Face the Nation“ sakė K. Darrochas.

Terminas D. Trumpui priimti sprendimą šiuo klausimu sueina šeštadienį.

Britų užsienio reikalų sekretorius Borisas Johnsonas šią savaitę yra numatęs derybas su JAV pareigūnais Vašingtone. Jo vizitas vyksta po Prancūzijos ir Vokietijos lyderių apsilankymo pastarosiomis savaitėmis, taip pat siekiant įtikinti D. Trumpą nesitraukti iš susitarimo su Iranu. Visos šios Europos šalys yra pasirašiusios 2015 metų susitarimą, kaip ir Rusija bei Kinija.

Laiške laikraščiui „The New York Times“ B. Johnsonas sekmadienį rašė, kad susitarimas siūlo mažiausią žalą iš visų galimų variantų. „Jis tikrai turi trūkumų, bet aš esu įsitikinęs, kad juos galima ištaisyti. Išties šiuo metu Britanija drauge su Trumpo administracija ir mūsų sąjungininkais prancūzais bei vokiečiais to siekia“, – rašė jis.

Irano prezidentas Hassanas Rouhani sekmadienį perspėjo, kad jei Jungtinės Valstijos pasitrauks iš Teherano ir pasaulio galybių susitarimo dėl iraniečių branduolinės programos, Vašingtonas pasigailės „kaip niekada anksčiau“.

JAV Atstovų Rūmų ginkluotųjų pajėgų komiteto pirmininkas Macas Thornberry (Makas Tornberis) taip pat patarė nesitraukti iš susitarimo neturint aiškesnės nuovokos apie pasekmes ir paragino D. Trumpą duoti europiečiams laiko išspręsti jam nerimą keliančius klausimus.

„Tad galbūt geriausias dalykas prezidentui būtų dar truputį atidėti savo šio mėnesio terminą ir pažiūrėti, ką prancūzai ir britai gali pasiekti, kalbant apie tai, ar įmanoma gauti kitokį susitarimą“, – televizijos „Fox“ laidai „Fox News Sunday“ sakė Teksasui atstovaujantis respublikonas M. Thornberry.