„Pradėdami derybas dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos galime nuraminti Vokietiją ir kitas Europos šalis, kad ruošiamės būti jų tvirta partnere gynybos ir saugumo srityse, taip pat, tikimės, ir prekyboje“, – sakė vidaus reikalų sekretorė Amber Rudd interviu BBC radijui.

„Galime nuraminti ponią Angelą Merkel, jog norime tvirtos ir ypatingos partnerystės, kad galėtumėme ir toliau palaikyti saugumą visoje Europoje, kad visi būtume saugūs nuo užsienio teroristų ir tų, kuriuos bandoma išugdyti mūsų šalyje“, – kalbėjo ji.

Pernai vykusiame referendume Didžiosios Britanijos rinkėjai pasisakė už tai, kad būtų nutraukta keturis dešimtmečius trukusi jų šalies narystė Bendrijoje. Vėliau šį mėnesį turi prasidėti sudėtingos derybos su Briuseliu dėl išstojimo, kuris numatomas 2019 metais, sąlygų.

Sekmadienį per vieną rinkimų kampanijos renginį Vokietijos pietiniame Miuncheno mieste A.Merkel pareiškė: „Laikai, kai galėjome visiškai kliautis kitais, jau besibaigią. Įsitikinau tuo per kelias pastarąsias dienas“.

„Mes, europiečiai, privalome imti likimą į savo rankas“, – sakė kanclerė, sugrįžusi iš Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikimo Sicilijoje, kuriame dalyvavo ir britų premjerė Theresa May bei JAV prezidentas Donaldas Trumpas.

Nors Vokietija ir Europa stengsis išlaikyti gerus santykius su Amerika ir Britanija, bet mes „turime kovoti dėl savo pačių likimo“, pridūrė kanclerė.