Užsienio reikalų sekretoriaus pavaduotojas M. Fieldas sustabdė aktyvistę, kai ši artinosi prie iždo kanclerio Phillipo Hammondo, prispaudė ją prie kolonos Londono Sičio lordo mero rezidencijoje, o paskui griebė ją už kaklo ir išvedė ją iš salės užlaužęs rankas.

„Greenpeace“ aktyvistė Areeba Hamid pareiškė esanti „priblokšta vaizdo įrašo, kuriame išrinktas parlamentaras ir vyriausybės ministras puola vieną iš mūsų taikių protestuotojų“.

Pats M. Fieldas pareiškė televizijai ITV, kad „labai“ apgailestauja dėl savo veiksmų. Jis paaiškino, jog „per sąmyšį daugelis svečių, ir tai suprantama, nesijautė saugūs, kai viena protestuotoja priešais mane skubėjo svarbiausio stalo link“.

„(Salėje) nebuvo jokių apsaugos darbuotojų, ir aš akimirkai buvau tikrai sunerimęs, kad ji galėjo būti ginkluota“, – sakė ministras.

M. Fieldas paprašė Vyriausybės kanceliarijos įvertinti jo veiksmus.

Tuo metu įstatymų leidėja iš opozicinės leiboristų partijos Jess Phillips pavadino vaizdo įrašą „tikrai siaubingu“, o jos kolegė leiboristė parlamentarė Dawn Butler sakė, kad tas incidentas buvo „klaikus“ ir paragino M. Fieldą nušalinti nuo pareigų ar atleisti.

Torių įstatymų leidėjas Peteris Bottomley savo ruožtu pareiškė, kad „moteris akivaizdžiai mėgino sukelti sumaištį“ ir kad „dauguma žiūrovų geru dalyku pavadintų tai, kad jai nepavyko“ to padaryti.

„Greenpeace“ vėliau paskelbė, kad renginį sutrikdė 40 šios organizacijos aktyvistų.