Ispanijos lyderis nenurodė, kas konkrečiai numatyta tame susitarime, tačiau žurnalistams per ES viršūnių susitikimą Briuselyje sakė: „Tai jau išspręsta; jau susitarta su britų vyriausybe.“

„Gibraltaras nebebus problema siekiant „Brexit“ susitarimo“, – teigė P. Sanchezas.

Ispanijos pietiniame pakraštyje įsikūrusį Gibraltarą, britų dar vadinamą Uola, Britanija valdo nuo 1713 metų, tačiau Ispanija jau seniai reiškė pretenzijas į šią teritoriją.

2017-ųjų balandį ES sutiko suteikti Ispanijai teisę vetuoti bet kokius ateities santykius tarp Bendrijos ir Gibraltaro po to, kai Britanija paliks Bendriją.

ES derybų gairėse buvo numatyta, kad „joks susitarimas“ po „Brexit“ tarp Briuselio ir Londono negalios Gibraltarui be atskiro dvišalio Britanijos ir Ispanijos susitarimo.

Vis dėlto Madridas bandė užtikrinti Gibraltaro gyventojus, jog nemėgins pasinaudoti derybomis, kad pamėgintų susigrąžinti šią teritoriją arba apsunkinti jų gyvenimą.

Nors dėl Gibraltaro jau susitarta, „Brexit“ derybos atsidūrė aklavietėje dėl nesutarimų, kaip po „Brexit“ išlaikyti Britanijos sieną su Airija atvirą.